Helaas betekenen hogere gasprijzen óók dat een warme douche onderaan de streep wat meer gaat kosten. Het zal je dan ook niet verbazen dat steeds meer Nederlanders hun dagelijkse douchebeurt een beetje inkorten om zo te besparen. Dit zien we massaal terug in de gemiddelde tijden die Nederlanders tegenwoordig onder de douche spenderen. Het is korter dan je denkt: zo lang doucht de gemiddelde Nederlander tegenwoordig.

Zo lang doucht de gemiddelde Nederlander
Bron: Pinterest

Korter douchen volgens onderzoek

Het laatste onderzoek dat uitgevoerd werd, was in 2020. Uit onderzoek van I&O Research bleek toen dat Nederlanders gemiddeld zo’n 7,1 minuut onder de douche staan. Het gaat dus inderdaad om een gemiddelde. Dit betekent dat het soms wat langer kan zijn, maar soms ook wat korter. Inmiddels is hier dus wat verandering in gekomen. Nederlanders leveren volgens nieuw onderzoek wel degelijk in op hun douchebeurten.

Zo lang doucht de gemiddelde Nederlander

Daar waar we dus zo’n drie jaar geleden nog 7,1 minuut per keer genoten van die lekkere warme straal, is dit nu een stukje minder. Nederlanders douchen namelijk nu nog maar 6,6 minuten per dag. Dat betekent dat we gemiddeld zo’n halve minuut minder douchen per dag.

Waarom douchen we minder lang?

Uiteraard spelen de hoge gasprijzen een grote rol in hoe lang we douchen. Voornamelijk oudere mensen leveren aanzienlijk in om zo uiteindelijk te besparen. Met een dagelijkse lange douche zal je namelijk al snel merken dat de rekeningen hoog oplopen en er zijn helaas steeds meer Nederlanders die met moeite kunnen rondkomen. Toch is dit niet de enige reden dat we met zijn allen massaal minder lang douchen. Ook duurzaamheid speelt een behoorlijke grote rol. Voornamelijk de jongere generatie doucht minder lang, omdat dit beter zou zijn voor het milieu. Minder gas verbruiken is immers natuurlijk beter voor het milieu.

Lees ook: Onder de douche plassen: dit zijn de voordelen