Bh’s wassen is altijd een dingetje. In principe is de wasmachine niet de beste vriend voor jouw bh’s, maar je staat ook niet iedere keer te springen om ze met de hand te wassen. Logisch! Hoewel je zou denken dat je bh helemaal niet zo vies wordt en niet zo vaak in de was hoeft, zit dit toch iets ander in elkaar. Lees verder: zo vaak moet je een bh wassen als je hem echt schoon wil houden.

Was een bh niet te vaak

We weten allemaal wel dat een goede bh een fortuin kost. Je moet hier dan ook goed mee omgaan, zodat de bh lang genoeg mee kan. Je blijft immers niet je spaarrekening leeg plunderen voor een bh. Toch wil je ook dat ze lekker fris ruiken. Je zou ze na een keer dragen in de wasmachine kunnen gooien, maar dat raden we niet aan. Het wassen van je bh zorgt er namelijk voor dat je bh z’n elasticiteit en oorspronkelijke vorm verliest. Dat wil je het liefst voorkomen. Maar hoe vaak moet je een bh dan wassen?

Zo vaak moet je een bh wassen

Wij vrouwen gaan wel op een bijzondere manier om met onze bh’s. Soms wassen we ze weken niet en soms gooien we hem na twee dagen al in de wasmand. Net in welke mood we zijn. Toch blijkt nu dat we dat misschien anders aan moeten pakken. Een bh voor twee weken dragen en dan pas in de was gooien, kan eigenlijk niet. Dat komt doordat je overdag zweet. De hoge zuurgraad van je zweet uit je oksels kan de bh aantasten, waardoor de kwaliteit vermindert en hij uiteindelijk kapot gaat. Er wordt daarom aangeraden een bh na drie dagen dragen in de was te doen. Op deze manier geef je ook bacteriën geen kans om zich verder uit te breiden en hou je alles een beetje schoon.

Sportbh’s wassen

Voor sportbh’s gelden echt hele andere regels. Natuurlijk ben je tot niets verplicht, maar er wordt toch wel aangeraden om deze na iedere work-out te wassen. Tijdens het sporten zweet je namelijk veel meer dan op een normale dag. Meteen de wasmachine in dus!

Lees ook: Heb jij wel de goede bh-maat? Zo kun je het makkelijk zelf meten