Verliefd worden is ongetwijfeld een van de fijnste gevoelens die er zijn. Geen wonder dat er zo veel liedjes, films en kunst over verliefdheid gaan! Het is gewoon magisch. En dit komt niet alleen maar door de feel good hormonen die door je lichaam gieren. Het komt ook door de romantische gevoelens die (hopelijk) wederzijds zijn. En wanneer dit het geval is, is er níets wat beter voelt.

lief stel
@Pinterest

Dus, laten we het hebben over de niet zo duidelijke tekenen dat je verliefd aan het worden bent. Want soms weet je het zelf gewoon even niet meer – je zit namelijk op een roze wolk.

1. Je houdt van zijn geur

Wist je dat we onze partner op geur kiezen? We ruiken aan de hand van de geur van iemand, of diegene bij ons past. Als je jezelf erop betrapt dat je stiekem in zijn shirt ruikt wanneer hij weg is, is er een grote kans dat je gevoelens voor hem hebt.

2. Jullie hebben het leuk ongeacht wat jullie doen

Je vindt het net zo leuk om samen naar de dierentuin te gaan als de afwas te doen. Het maakt niet uit wát je doet, alles is leuk met deze persoon!

3. Je kijkt naar hem terwijl hij slaapt

Ahw! Wat ziet hij er lief uit! Dit kan een teken zijn dat je meer om hem geeft dan je ‘average crush’.

4. Je bent bereid nieuwe gerechten voor hem te proeven

Zeker dingen waarvan je dacht dat je ze niet lekker zou vinden. Samen dingen proberen en interesses delen is een teken dat je interesse hebt in deze persoon, op meer dan alleen fysiek vlak.

5. Je moedigt hem aan

Je deelt niet alleen je mening maar moedigt hem ook aan om daadwerkelijk zijn dromen na te gaan. Of datgene te doen wat hij al wéken lang uitstelt. Als je elkaar aan elkaars doelen en dromen herinnert, en je elkaar blijft aanmoedigen om deze te verwezenlijken, ben je mega hard verliefd aan het worden.

6. Je hecht waarde aan zijn mening over de toekomst

Als het enkel ‘casual daten’ zou zijn, zou je zijn mening over de toekomst niet heel belangrijk vinden.

7. Je ziet zijn imperfecties

Iedereen heeft imperfecties – ja, jij ook bb! Wanneer je de imperfecties van je partner ziet én accepteert is er geen weg terug meer! Natuurlijk moet je uitkijken voor red flags, maar als je lieflijk toekijkt hoe hij zijn soep naar binnen slurpt is dit een teken van échte liefde.

8. Je denkt niet meer aan je ex

Je hebt recentelijk niet eens aan je ex gedacht – laat staan zijn Instagram gestalkt met je Finsta. En áls je dan aan hem denkt laat het je koud. Ijskoud.

9. Je wilt ook knuffels na een bedavontuurtje

Knuffelen staat gelijk aan ~emotionele gevoelens~. Als je net zo dol bent op het knuffelen in bed als op de hete seks met je partner, is dit een goed teken. Er is geen fijner gevoel dan liggen op je partner’s borst na een spetterend hoogtepunt.

10. Je maakt zijn bed op in de ochtend

Waar dit voor jezelf een enorme taak is, doe je dit voor hem met alle liefde van de wereld. Je doet alle kleine dingetjes om zijn leven makkelijker te maken. Cute! 

11. Alles herinnert je aan hem

Wanneer je een broodje kroket eet doet dit je aan hem denken omdat het zijn lieveling snack is. En wanneer je naar het nieuwe album van Olivia Rodrigo luistert doet elk nummer je aan hem denken! Argh! Je krijgt hem gewoon níet meer uit je hoofd.

12. Je bent niet continu bang om gekwetst te raken

Omdat je hem vertrouwt! En wanneer dit niet zo is, is dit een big red flag!

13. Het voelt extreem gemakkelijk

Jullie contact verloopt zo smooth als de creamcheese op een bagel en jullie hoeven nauwelijks moeite te doen om elkaar te zien. Het contact tussen jullie is effortless omdat het van beide kanten komt.

14. Jullie dates hoeven niet over de top te zijn

Natuurlijk is het leuk om samen naar de Efteling te gaan, maar als jullie samen op de bank liggen met jullie favo Netflix serie vermaken jullie je net zo goed! Toch indruk maken op je crush tijdens een avondje op de bank? Dat doe je met deze films!

15. Je vindt het niet erg om een kleine opoffering te maken

First things first: zet áltijd jezelf op de eerste plek. Punt. Maar nu kan het wel eens zo zijn dat je lover ziek is en je eigenlijk een brunch afspraak had staan. Toch vind je het helemaal niet erg om die af te zeggen en je liefje te gaan verzorgen. Mannen willen ook vertroeteld worden.

16. Je moet jezelf ervan weerhouden om de hele tijd over hem te praten

Het liefst pak je een megafoon en vertel je de wereld dat hij van JOU is. Maar uit respect voor je vrienden bijt je maar eventjes op je tong.

17. Je denkt eraan om hem aan je familie voor te stellen

Dit is een HUGE one! Maar je wilt gewoon weten hoe je partner is wanneer hij omringd is met de personen om wie je het meest geeft.

Lees ook: True love! 10 tekenen dat je een gezonde relatie hebt