Sta jij elke ochtend om 6:00 uur springlevend naast je bed? Waarschijnlijk niet. De vroege vogels hebben hier misschien geen problemen mee, maar de kans is aanwezig dat je eerder een avondmens bent. Wil jij hier verandering in brengen? Met deze handige tips ben je binnen no-time een ochtendmens en heb je geen moeite meer met vroeg opstaan!

wake up-femfem

Snoozen

De belangrijkste tip: stop met snoozen! We weten allemaal hoe moeilijk het is om meteen uit bed te gaan, maar het is toch het verstandigste om te doen. Wanneer je telkens blijft snoozen, raakt je biologische klok in de war. Uitgerust wakker worden? Niet dus. Als je dit toch een beetje moeilijk vindt, zorg dan dat je wekker of telefoon niet bij jou in de buurt ligt. Dan zou je toch écht uit bed moeten.

Creëer een vaste routine

Zorg dat jij een vaste routine creëert voor het slapen gaan. Maak je elke avond op hetzelfde tijdstip klaar voor bed, leg je telefoon weg en ga bijvoorbeeld een boek lezen. Houd je aan vaste tijden, dan merk je vanzelf dat het elke dag makkelijker gaat. Je lichaam raakt gewend aan de routine. Zo wordt opstaan een eitje!

Positiviteit

Start de dag met iets positiefs! Zorg voor tenminste één lichtpuntje op de vroege ochtend. Dit kan een lekkere kop koffie zijn tijdens het ontbijt, maar je kunt ook een rondje hardlopen zodat jij de dag fris en fruitig begint. Iets waar jij vrolijk van wordt!

Plannen

Ben jij een echte chaoot? Blijf jij elke ochtend toch liever die 5 minuten langer in je bed liggen en raakt je planning hierdoor totaal in de knoop? Plan alles de avond van te voren! Pak je tas in, maak je lunch en kies je outfit alvast uit. Dit scheelt heel veel paniek en stress. Wedden dat jouw ochtend plotseling een stuk soepeler verloopt? 😉

Ben jij een ochtendmens?

Lukt slapen niet? Door deze tricks word je sneller moe!