Ah yes, het fenomeen ‘zomerpenis’. Een penis die opeens iets groter is dan normaal. Mannen schijnen hier tijdens een hittegolf last van te hebben. Maar is het nou een feit of toch echt gewoon een fabel?

zomerpenis FEM FEM

De zomerpenis: feit of fabel?

Terwijl het buiten bloedje heet is, merken mannen dit volgens Dr. Dudley Danoff, schrijver van The Ultimate Guide to Male Sexual Health, in hun broek. Huffington Post ging ook op onderzoek uit om te kijken of dit daadwerkelijk waar is en sprak een aantal mannen over de grote van hun geslachtsdeel in de zomermaanden.

Zo gaf één man het volgende aan: “In de zomer is mijn penis consistent groter wanneer ik in de spiegel kijk. Mijn vingers en handen worden altijd dikker met warm weer dus het is logisch dat hetzelfde gebeurt met mijn penis.” Maar ook sex coach Brian Ayers, auteur van ‘How to Be A Better Lover In 3 Days or Less’ zegt dat hij elke zomer wel een zomerpenis heeft. “Je bent veel meer buiten in de zomermaanden. Wandelen, zwemmen of hardlopen in de zomer zorgt ervoor dat je bloed goed doorpompt. Als je de hele dag binnen zit achter een computer zonder zonlicht en je eet weinig groeten of fruit dan is het gewoon smaller.

We snappen heus wat deze mannen bedoelen, ook vrouwen hebben wanneer het warm is meer last van opgezwollen handen en voeten, maar zouden wij dan ook niet opeens een cupmaat groter moeten hebben? Afijn, ook Aaron Spitz, uroloog en auteur van ‘The Penis Book: A Doctor’s Guide to the Penis’, heeft er een menig over.

Oh daar gaan we weer met de obsessie voor de maat van onze penis, maar ergens kan het wel kloppen.” Hij geeft namelijk aan dat de penis verandert van vorm en grootte afhankelijk van de hoeveelheid bloed die er door het lichaam gepompt wordt. Door warmte ontspannen je bloedvaten, waardoor de bloedsomloop toeneemt, de penis meer wordt opgevuld en er dus groter uit kan zien. In het kort: meer warmte = betere bloedsomloop.

Kortom, het lijkt erop dat er toch een beetje waarheid in zit dus dames (en heren) enjoy it while it lasts. ?