Klaar met die winterdip en snak je naar vitamine D? Waarom niet de winter doorbreken en naar de zon vliegen om bij te tanken? Overweeg een trip in februari – de perfecte manier om de winter te trotseren en wat zonnestralen te vangen. Dit zijn de beste plekken om de zon op te zoeken in februari.

zon in februari
Bron: Pinterest

Hier vind je de zon in februari

Met de feestdagen achter de rug, moeten we weer even op zoek naar een lichtpuntje in deze eindeloze grauwe winter. Hoewel het voorjaar al een beetje op de loer ligt, laat de zon zich helaas nog maar heel weinig zien. Voorlopig moeten we dus in Nederland nog even volhouden, want voordat het zonnetje wat vaker zijn gezicht laat zien duurt nog even. Je vitamine D level moet dus nog even geduld hebben óf je moet het ergens anders opzoeken.

Er zijn gelukkig een hoop plekken waar in februari de zon een stukje meer schijnt. Die vind je dan helaas wel op een stukje weg van Nederland, want hier duurt het allemaal nog net wat langer. Gelukkig hoef je er ook weer geen uren voor te vliegen als je daar geen zin in hebt. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter waar je moet zijn voor een lekker zonnetje op je snoet.

1. Canarische eilanden

Wil je niet al te ver vliegen, maar toch het zonnetje even zoeken? Dan zijn de Canarische eilanden een echte aanrader voor je. Je hoeft hier geen tropische temperaturen te verwachten, maar met een gemiddelde van zo’n 18 tot 20 graden kun je wel een lekker zonnetje en wat warmte verwachten. En dan zijn de Canarische eilanden ook nog eens ontzettend mooi om te ontdekken, dus stilzitten hoeft ook zeker niet. Het maakt niet uit of je voor Tenerife, Fuerteventura of Gran Canaria gaat: hier kun je even opladen.

2 Hurghada, Egypte

Ietsje verder weg en officieel geen Europa meer, maar alsnog relatief dichtbij. Egypte is hét perfecte land om gewoon de hele week niets anders te doen dan de stralen van het zonnetje in je gezicht te laten schijnen. De kans dat je hier een regendruppel ziet, is ontzettend klein. Alleen al om die reden kunnen wij een vakantie naar dit fijne vakantieland aanraden. Enne, een gemiddelde van 22 graden? Daar tekenen we voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grete Paia (@gretepaia)

3. Marrakesh, Marokko

Het zonnetje combineren met een stedentripje? Dan kun je dat in Marrakesh heel goed doen. Je kunt daar de oude Medina ontdekken, maar ook een duik nemen in een heerlijk zwembad van een fijne Riad. Dat lijkt ons nu de perfecte afwisseling. Oh enne, lekker eten en leuk shoppen doe je hier gegarandeerd!

4. Caribische eilanden

Vind je het niet erg om wat langer in het vliegtuig te stappen? Dan kun je de wat hogere temperaturen opzoeken. Die vind je bijvoorbeeld in het Caribisch gebied op eilanden als Curaçao, Bonaire of Aruba. Hier schijnt het zonnetje namelijk ook flink en met een gemiddelde van 27 graden is het net een tikkeltje warmer. Ook is de kans dat het constant zonnig is wat groter dan in de gebieden die we hiervoor noemden. Dat is ook belangrijk om mee te nemen in je overwegingen.

5. Zuid-Thailand

Thailand leent zich perfect voor mooie rondreizen, maar ook zeker voor een heerlijke zonvakantie. In het zuiden van Thailand vind je prachtige bountyeilanden met mooie stranden, helderblauw water en een heerlijk zonnetje. Enne, in februari is er geen regenseizoen in Zuid-Thailand, dus de kans op zon in is ontzettend groot.

6. Gambia

Last but not least: Gambia! Deze bestemming is waarschijnlijk niet de eerste waar je aan zou denken als je denkt aan vakantie, maar dat is eigenlijk heel erg zonde. Gambia is namelijk een perfect land om de zon op te zoeken in de winter. Sterker nog: er zijn een hoop mensen die besluiten te overwinteren hier. Met een gemiddelde van 34 graden hoef je je geen zorgen te maken over koud. Zo weet je zeker dat je terugkomt met een lekker kleurtje!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tolga Bermek (@tolgabermek)