Dat de warme dagen zijn aangebroken hoeven wij je vast niet meer te vertellen. We hebben al een aantal keer de 20 graden gepasseerd en mogen zowat elke dag genieten van de felle zon. Nu wij in zelfisolatie verkeren, kunnen die paar zonne-uurtjes misschien wel het hoogtepunt van jouw dag zijn.

zonnebrand_in_outs

Een fijne tan krijgen in april hadden wij niet gedacht. Toch staan de barbecues aan en probeert zowat iedereen om een lekker kleurtje te krijgen. Daarbij is het natuurlijk wel zo verantwoord om je goed in te smeren, om ziektes en verbranding te voorkomen. Veel mensen begrijpen nog niet helemaal hoe dat tubetje zonnebrand precies in zijn werk gaat. Hoevaak moet je dit aanbrengen en word je minder bruin door factor 50? Wij leggen het je graag uit.

Hoevaak moet jij je zonnebrandcrème aanbrengen?

Als eerste is het belangrijk om jouw zonnebrand goed in te laten trekken, voordat jij gaat zonnen. Dit duurt zo’n twintig minuten. Veel mensen beginnen namelijk gelijk met zonnen, na het aanbrengen ervan. Je kunt beter even wachten. Hoevaak jij jouw zonnebrandcrème moet aanbrengen hangt af van de situatie. Zodra jij de hele dag buiten bent en blootgesteld bent aan de zon is het het beste om iedere twee uur zonnebrandcrème aan te brengen. Zo weet je zeker dat je niet verbrand en je genoeg bescherming krijgt.

Wanneer jij op een gemiddelde dag een paar uur in de zon bent, probeer je ook de regel van om de twee uur smeren aan te houden. Zonnefilters worden onder invloed van directe blootstelling aan daglicht afgebroken. Dit betekent dus niet onder invloed van tijd. Toch wil je optimaal beschermd zijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sammy Robinson (@sammmyrobinson) op

De hoeveelheid zonnebrand

Mocht je het je afvragen, van meer zonnebrand word je niet minder snel bruin ;). Wij adviseren zonnebrandcrème ter grootte van een erwtje aan te brengen voor gezicht, oren en nek. Dit is niet veel, maar wel voldoende. Belangrijk is wel om om de twee uur een nieuwe laag aan te brengen. Ook na het zwemmen of veel zweten is het verstandig opnieuw te smeren. Ook al is een zonnebrandcrème water resistant, je wilt geen risico nemen.

SPF voor de gevoelige huid

Veel zonnebrandcrèmes komen in de vorm van een olie of spray. Deze kunnen ertoe leiden dat jij hier en daar wat pukkeltjes kunt krijgen, zodra je deze aanbrengt op jouw gezicht. Dat is natuurlijk alles behalve wat jij wilt. Maar een gezonde glowy skin tijdens de lente en zomer is mooi meegenomen. Daarom kun je altijd jouw zonnebrand inwisselen voor een dagcrème met SPF. Zodra deze een SPF heeft van minimaal 30 zit je goed. Daarnaast is de dagcrème rijk aan heel wat ingrediënten die beter zijn voor jouw huid.

Slim smeren

Een slim alternatief voor gewone zonnebrand, is kiezen voor een eco sunscreen. Zo heeft Skinnies een 100% vegan lijn met eco zonnebrandcrème ontwikkeld, die de huid niet irriteert. Geen witte, plakkerige waas op je gezicht. In plaats daarvan voelt deze zonnebrandcrème licht aan en laat het de huid gewoon ademen. Precies wat je hoopt van een sunscreen, maar waar de meeste varianten toch vaak tegenvallen. Wij worden heel blij van zulke alternatieven!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Skinnies (eco sunscreen) 🤙 (@skinnies_co) op

Word je bruin met factor 50?

Er zijn een heleboel mensen die erin geloven dat je door te smeren met factor 50 beter beschermd wordt. Maar ook komt hierbij de gedachte dat je minder snel bruin zou worden. Dit klopt niet helemaal. Door factor 50 te gebruiken, krijg je een bescherming van 98% en dit is bij factor 30 96,7%. Dit zou je niet verwachten, aangezien 30 en 50 niet dichtbij elkaar liggen. Een factor zegt namelijk niet zoveel over hoe sterk de bescherming is, maar vooral over de langdurigheid van deze bescherming.

Door factor 50 te gebruiken kun je dus een stuk langer in de zon vertoeven zonder te verbranden. Je wordt dus ook zeker bruin door deze te gebruiken. Wél duurt dit wat langer dan wanneer je bijvoorbeeld factor 15 gebruikt. Maar met factor 15, is je beschermingstijd dus minder lang. Waardoor je weer meer kans hebt op verbranding, pigmentvlekken en andere nare gevolgen. Uiteindelijk houd je bij het gebruiken van een hogere factor een duurzamere tan over. Deze is namelijk een stuk gelijkmatiger én geleidelijk opgebouwd, omdat jouw huidje rustig kon wennen aan het zonlicht.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Skinnies (eco sunscreen) 🤙 (@skinnies_co) op

Fijne zonbescherming producten