De eerste zonnestralen komen door en de zonnebrandcrème mag weer fanatiek gesmeerd worden. Ben ik de enige die van de geur zonnebrandcrème gelijk een zomers gevoel krijgt?  Nu is vast de vraag voor velen: welke zonnebrandcrème moet ik nou kopen? Wij helpen je daar graag bij.

zonnebrand FEM FEM

Waarom je eigenlijk áltijd zonnebrandcrème moet gebruiken

Zonnebrandcrème is vooral belangrijk om ons te beschermen tegen de UV-stralingen. Die UV-stralingen kunnen namelijk behoorlijk veel schade veroorzaken. We weten allemaal inmiddels wel dat er huidveroudering kan ontstaan maar door UV-stralingen heb je ook kans op het krijgen van een melanoom. Daarom smeren genoeg mensen op dagelijkse basis zonnebrandcrème – óók wanneer de zon niet schijnt – en eigenlijk zou iedereen dat moeten doen.

Belangrijk om te weten:

  • Gebruik minimaal SFP 15. Tegenwoordig is het advies van de AAD (American Academy of Dermatology) zelfs om minimaal SPF 30 te gebruiken. Heb jij een lichte huid? Zorg dan altijd dat jij een hoge SPF factor gebruikt.
  • Gebruik óók bij kinderen altijd een zo’n hoog mogelijke factor. Volgens de Skin Cancer Foundation moet je ook nooit dezelfde zonnebrandcrème gebruiken bij jezelf en bij je kinderen. Er is bewust een reden dat er speciaal voor kinderen zonnebrandcrème is – het is géén marketingtrucje.
  • Smeer voldoende, vooral op je gezicht
  • Smeer je om de twee uur in.
  • Gebruik voor het gezicht, hals, handen (die toch echt de meeste zonnestralen pakken) een zonnebrandcrème met antioxidanten.

Zonnebrandcrème van; Rituals, Biodermal, Weleda, Lancaster, Eucerin, La Roche Posay

Zonnebrandcrème FEMFEM
Zonnebrandcréme FEMFEM
Zonnebrandcrème FEMFEM
Zonnebrandcrème FEMFEM
Zonnebrandcrème FEMFEM
Zonnebrandcréme FEMFEM

Bekijk hier de terrassen in Amsterdam die je zeker niet mag missen met dit mooie weer.