Wij begrijpen je: het is moeilijk om gezond te leven terwijl je misschien niet het budget hebt dat je zou willen hebben. De huren zijn hoog, sportscholen duur. Bovendien is die zak chips ook echt veel goedkoper dan die tros bananen. Toch is een investering in je gezondheid een investering die zich nog lang zal lonen. Om het wat makkelijker voor je te maken je gezonde levensstijl te behouden en toch binnen budget te leven hebben wij 4 tips voor je.

1. Plan voorruit

Ga nooit met honger naar de supermarkt. Eet eerst even iets kleins voordat je boodschappen gaat doen. Dat gezegd hebbende, bedenk jezelf van te voren wat je die week van plan bent om te gaan eten. Denk na over ontbijt, lunch en diner. Zo zorg je dat je in één keer alles koopt wat je nodig hebt en voorkom je dat je in de verleiding komt wanneer je ‘nog snel even een dingetje moet halen’. Maak voordat je boodschappen gaat doen een boodschappenlijstje en neem ook niets anders mee dan hetgeen er op je lijstje staat. Hou het tevens bij het gedeelte van de supermarkt waar je vers voedsel kan vinden. Vers voedsel is gezond voedsel en meer dan dat heeft jouw lichaam niet nodig. Kies ook voor seizoensproducten: dit is goedkoper en vaak ook gezonder.

2. Ga naar buiten

Neem eens vaker de fiets of ga even een rondje door het park lopen om met je beste vriendinnetje bij te kletsen. Of ga eens lekker naar het bos. Buiten zijn is gezond vanwege de vitamine D die je opneemt. Daarnaast is zowel fietsen als lopen een goede work-out. Zo blijf je in shape zonder dat het je iets kost.

3. Bespaar op hoge kosten om te sporten

Zoals we al zeiden: fietsen of lopen is een gezonde work out. Maar sommige work outs lenen zich er ook perfect voor om thuis te doen. De sportschool waarbij jij je aansluit hoeft echt niet de meest fancy school van de stad te zijn. Kies er een die bij jouw budget past en waar je kan doen wat je moet doen in de sportschool, namelijk sporten. Dat is immers waar het om gaat.

4. Slaap voldoende

Een goed slaappatroon is belangrijk voor zo’n beetje alles wat je doet. Het zorgt ervoor dat je productief kan zijn op je werk, maar zorgt er ook voor dat je betere keuzes maakt gedurende de dag op het gebied van eten en sporten. Bovendien heb je vaak na een slechte nacht meer behoefte aan koffie. Dit kost tevens vaak meer geld vanwege alle koffietjes die je dan geneigd bent om tussendoor te halen.

gelukkig-gezonde-levensstijl-budget-femfem