Stel je voor: je bent net op date geweest met een superleuke man en nu nodigt hij je bij hem thuis uit. Zodra je zijn huis binnenstapt, zijn er natuurlijk altijd een aantal dingen die je direct opvallen. Déze 10 dingen vinden we allemaal héél leuk in de woning van een man.

woning van een man
Bron: Friends with Benefits

Schoon

Iets wat voor het hele huis geldt, is dat het wel een beetje schoon moet zijn. Natuurlijk vinden we het niet erg als hij de was nog niet heeft gedaan, maar vieze vaat op het aanrecht bijvoorbeeld is een van de onverwachtse afknappers bij mannen. Ook is stank altijd een no go. Als de woning van een man schoon is, scoort hij hier direct punten mee. Dit geldt natuurlijk voor de volledige woning; nu gaan we kijken naar alle aparte kamers.

Badkamer

1. Schone handdoeken
Wanneer jij zijn badkamer ingaat om je even op te frissen of naar het toilet te gaan, wil je natuurlijk geen vieze handdoeken tegenkomen. Daarom vinden wij het altijd fijn om schone, frisse handdoeken tegen te komen!

2. Zeep
Iets anders wat wij ook heel vies vinden, is wanneer er geen zeep meer is. Een gevuld zeepdispenser is dus altijd een plus!

Keuken

3. Schoon aanrecht
In het begin hadden we het natuurlijk al even over de keuken – en het belang van een schoon aanrecht – gehad. Maar we noemen ‘m nog een keer, want je keuken netjes houden is écht mega belangrijk.

4. Schoon servies
Even eerlijk: niemand wil uit een mok drinken als er geen thee in zit. Wanneer een man zijn vaat gewoon fatsoenlijk heeft gedaan, is dit natuurlijk mega fijn. Het klinkt als the bare minimum, maar het zal je verbazen hoeveel mannen dit niet doen.

Woonkamer

5. Boeken
Wanneer een man een kast vol boeken in zijn woonkamer heeft staan, wekt dit bij ons al direct de aandacht. We like!

6. Kunst/decoraties
Iets wat je woonkamer een stuk gezelliger maakt, is het hebben van een mooi kunstwerk of gezellige decoraties. Wij houden er dan ook van als een man een aantal gezellige accessoires in zijn huis heeft.

7. Foto’s
Nog iets wat wij mega leuk vinden om te zien in de woning van een man, zijn foto’s. Het staat gezellig en betekent dat de mensen en ervaringen in zijn leven veel voor hem betekenen.

8. Planten
Ook planten maken de woning van een man een stuk gezelliger. Het voegt – letterlijk – wat leven toe aan de kamer. We love it!

Lees ook
10 verschillen tussen daten of in een relatie zitten

Slaapkamer

9. Sfeerverlichting
Zodra je de slaapkamer van jouw date binnenstapt, wil je natuurlijk niet verblind worden door de witte TL-verlichting aan het plafond. Wij houden er dan ook van als een man een leuk nachtlampje of een andere soort van sfeerverlichting in zijn slaapkamer heeft.

10. Een schoon, opgemaakt bed
Even eerlijk: er bestaat geen grotere turn off dan een rommelig bed waar je date net lijkt te zijn uitgerold. Daarom vinden we het belangrijk dat zijn bed schoon en opgemaakt is. Het is een kleine moeite, maar een enorm pluspunt.