doelen stellen 2024

Zo wordt 2024 sowieso een beter jaar – zonder te veel grote aanpassingen

Body & Mind30 dec 2023, 19:15 doorAurora Ferrari
Een nieuw jaar: dat betekent dat daarbij goede voornemens komen kijken, maar dat hoeft niet per se. De één gelooft er in, terwijl de ander het maar onzin vindt. Wat je wel kan doen, is je leven kleine aanpassingen geven om een sowieso, beter jaar te krijgen. Welke aanpassingen dit zijn, hebben wij voor je op een rijtje gezet.
doelen stellen 2024
Bron: @manondevelder

1. Kleine stapjes naar een gezonder leven

Gezonder leven gaat niet om gigantische stappen: het gaat om kleine, eenvoudige, consistente beslissingen die je mentale en fysieke gezondheid elke keer een klein beetje veranderen. Wil je afvallen? Verwacht niet dat het in een keer zal lukken. Je lichaam moet wennen aan deze nieuwe verandering, het is dus ook niet gek dat het fysiek, maar ook mentaal kan aanslaan. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je in één keer in het ritme komt, maar wees ook niet al te streng voor je. Elk klein beetje helpt!

2. Neem de bus

De bus nemen: huh, hoezo? Je bespaart hier niet alleen maar benzine en parkeerkosten mee, maar je ziet ook nog eens iets van de stad. Het is dus goedkoper en ook nog eens een stuk vrediger voor je hoofd – en bovendien draag je ook nog eens bij aan het ontlasten van de wegen. Win=win situatie, nietwaar?

3. Stop met het uitstellen van plannen

Het uitstellen van plannen, daar kan iedereen wat van. Een kleine aanpassing in je leven, is dan om hier in 2024 mee te stoppen. Pak iets meteen aan en stel het niet uit. Als je deze week geen zin hebt om iets te doen, zal je daar volgende week al helemaal geen zin in hebben. En laat staat over volgende maand, tegen die tijd ben je alweer vergeten wat je ook alweer moest. Oei! Mentaal niet helemaal goed voor je, dus laten we hier het komende jaar iets aan doen!

4. Trek kleding aan die jij leuk vindt

In deze generatie zijn we het gewend om mee te lopen bij elke trend. De meeste van ons, kunnen wel toegeven dat ze geen originele stijl hebben. Je gaat simpelweg mee met wat er nu hip is en wat niet. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar vind je het dan ook daadwerkelijk leuk?
Bijvoorbeeld: je koopt een faux fur jas die nu erg populair is, je gaat deze nu continu dragen. Maarre, als deze over twee a drie maanden niet meer hip is, ga je 'm dan ook helemaal niet meer dragen? Allereerst is dat mega zonde van je geld, maar daarnaast is het belangrijk dat jij je kleedt voor jezelf. Draag geen hippe kleding omdat je er bij wil horen, maar omdat je het mooi vindt en denkt voor een lange tijd te dragen.

6. Niemand is perfect

Perfect zijn: op de één of de andere manier willen we dat allemaal zijn, maar waarom? Het leven is een stuk eenvoudiger als jij je leven wat speling geeft. Perfect zijn is zo saai en daarnaast is het ook helemaal niet mogelijk. Het leven gaat eenmaal niet als een rechte lijn, streef daar dan ook niet naar. Het is letterlijk een onmogelijk doel. Mentaal is het dan ook allesbehalve goed voor je. Je bent goed zoals je bent. Enne, als er iets in je leven gebeurt, is er maar één ding wat je kan doen. Pak dit aan en accepteer het.

5. Loop weg bij een slechte date

Je bent aan het daten, maar jullie afspraakje is zodanig slecht, dat je het liefst wil je per direct wil vertrekken: wat houdt je tegen? Bij vrienden waar je slechte energie van krijgt, ga je wel weg, maar waarom dan niet tijdens een date? We kunnen het best begrijpen, hoe pak je zoiets aan?
Wacht je en loop je na afloop van de date ongemakkelijk weg zonder het over een 'volgende keer' te hebben of kap je de date gewoon af met een goede smoes? Eerder schreven we een artikel over hoe jij het beste een date vroegtijdig kan afkappen en het is geen van de bovenstaande opties...