First things first: iedere relatie gaat op zijn eigen tempo. Sommige mensen belanden al na een maand daten in een serieuze relatie, terwijl dit bij andere een half jaar (of zelfs langer) kan duren. Er is niet iets als de ‘perfecte relatie’ en natuurlijk moet je doen wat goed bij jullie past.

Echter hoor je soms wel eens mensen zeggen dat hun relatie ‘te snel’ gaat. Maar waarom zou je er een rem op gooien wanneer alles fun & games is? Mocht je twijfelen, dan kunnen de volgende signalen erop duiden dat jouw relatie te snel gaat.

koppel
@Pinterest

1. Je hebt niet genoeg persoonlijke ruimte

Dit is een van de makkelijkste signalen om te herkennen. Je hebt het gevoel dat je niet meer genoeg tijd voor jezelf hebt. Ookal ben je nog zo gek op elkaar en wil je het liefst de hele week samen zijn, is het belangrijk om elkaar genoeg ruimte te geven. Dit kan anders voor een verstikkend gevoel verzorgen waardoor uiteindelijk één van de twee zal vluchten. Als je partner de hele tijd wilt weten waar je bent, wat je aan het doen bent én met wie, dan is dit een BIG red flag en kan dit een teken zijn dat jullie relatie te snel gaat.

2. Je partner vraag je altijd om mee te gaan

Het is een goed teken dat je partner graag tijd met je wilt doorbrengen, maar ook hier zijn grenzen. Hij moet namelijk wél snappen dat je niet staat te springen om in het weekend naar de typisch Nederlandse verjaardag van zijn tante Karen te gaan, en dat je ook wel eens een avond met een vriendin wilt eten in plaats van met hem. Het is belangrijk dat jullie beide naast jullie relatie een ‘eigen leven’ hebben.

3. Jullie ontmoeten te vroeg elkaars familie

Als jullie beide nog bij jullie ouders wonen, kan je hier soms niet omheen. Maar te vroeg de familie van je lover ontmoeten kan zorgen voor ongemakken. Natuurlijk is het ontmoeten van zijn familie spannend, maar je zult zelf merken wanneer je hier ready voor bent.

4. Jullie maken grote plannen voor de toekomst samen

Samen naar de toekomst kijken is wederom geen slecht iets. Dit kan namelijk betekenen dat je mega verliefd op iemand aan het worden bent. Blijf wel bij jezelf nagaan of je comfortabel bent met al deze plannen. Als je iemand nog maar kort kent kan het zijn dat je nog geen flauw idee hebt of je over een jaar nog wel die grote reis wilt maken. Of als je net begonnen bent met daten, en er al over samenwonen wordt gepraat, kan het slim zijn om de rem erop te gooien. Het kan namelijk zijn dat deze haast voortkomt uit verkeerde intenties van je partner.

5. Je voelt je niet comfortabel met de situatie

Luister altijd naar je gevoel! Geloof ons, je onderbuik zal het wel laten merken wanneer is iets niet goed zit en dus ook wanneer je relatie te snel gaat. Een gezonde relatie hoort op geen enkele manier benauwend te voelen. Ga ook na of er ruimte is in de relatie om dit met elkaar te communiceren en samen naar een oplossing hiervoor te zoeken. Communication = KEY!

Lees ook: Een man van boven de 30 die nog single is? Kijk uit voor deze signalen