We gaan niet op wintersport deze kerstvakantie, we staan geen dagen in de keuken achter de potten en pannen, want we ontvangen geen gasten voor het kerstdiner, we gaan niet funshoppen en bezoeken geen museum of pretpark. Maar wat oh, wat kunnen we wel doen om de kerstvakantie door te komen? Inmiddels hebben we heel Netflix en Videoland wel uitgekeken en zijn we ook wel klaar met me-time, zelfs badderen, geurkaarsjes en gezichtsmaskertjes kunnen op een gegeven moment gaan vervelen. Dus het is tijd voor actie! We hebben een mooie lijst met ‘klusjes’ waar je je deze kerstvakantie mee kunt vermaken.

kerstvakantie_5_tips_benutten_coronatijd

1. Maak je huis helemaal af

We hebben aan het begin van de coronacrisis massaal geklust. Maar ik weet niet of het bij jullie ook zo gaat dat er aan het eind van een klus altijd dingen blijven liggen die je nog wel doet?! Die plinten komen nog wel een keer, dat peertje aan het plafond doe je volgende week wel en vervolgens zit je een half jaar later nog tegen dat lelijke ding aan te kijken. Dat muurtje verven? Ach, heeft geen haast, komt nog wel. Die standaard deurknoppen vervangen? Jaja, komt nog wel. Herkenbaar? Zo ja, ga aan de slag! Uiteraard ga je niet naar een overvolle bouwmarkt maar bestel je al je materialen coronaproof vanuit je luie stoel. Vooral het vervangen van standaard deurknoppen door bijvoorbeeld deurklinken van De Oude Deurklink levert veel voldoening op. Het is een makkelijk klusje dat niet veel tijd kost maar een maximaal resultaat geeft. Het tovert je standaard deur om tot een ware blikvanger. Pak je daarnaast ook je stopcontacten en schakelmateriaal aan ,dan heb je helemaal met een kleine inspanning een luxe uitstraling gecreëerd. Om in dezelfde stijl te blijven als je deurklinken kun je een stopcontact bakeliet van De Oude Schakelaar gebruiken. Bestel ook een pot verf, kwasten en afdekzeil en verf nu eindelijk dat muurtje eens. Et voilà je kerstdagen zijn goed benut.

2. Ruim je kast op en verkoop je kleding online

Dit is ook een klusje dat veel voldoening geeft. Niet alleen je kast is na een grondige opruimbeurt lekker leeg ook je hoofd raakt er leeg van. Hoe fijn als je ‘s ochtends je kast open doet en die keurige stapeltjes kleding ziet liggen? Daarbij houd je er ook nog een lekker zakcentje aan over als je je kleding verkoopt op online platformen zoals Marktplaats of Vinted. En je draagt ook bij aan een meer duurzame samenleving, zeker als je je verdiende weer uitgeeft op Marktplaats of Vinted.

via GIPHY

3. Check al je abonnementen en verzekeringen

Niet een heel aantrekkelijk klusje maar eentje met een enorme voldoening als het eenmaal is gedaan. Je geeft waarschijnlijk net als veel andere Nederlanders geld uit aan ongebruikte abonnementen en overbodige of dubbele verzekeringen. Ga er eens een avondje voor zitten. Wedden dat je aan het eind van de avond met een goed gevoel gaat slapen.

4. Doe iets met je digitale foto’s

Al die duizenden foto’s op je mobiel verdienen een plekje in de spotlights of in een mooi boek. We fotograferen er lekker op los met onze mobiel. Soms zitten er echte pareltjes tussen, maar meestal blijven die verborgen ergens op je mobiel. Misschien laat je je mooiste foto’s nog wel een  keertje aan je vriendinnen zien, maar vaak zijn ze gedoemd tot een leven in darkness. Nu is het moment om je mooiste foto’s in een boek te ‘plakken’ of van je huis een echt thuis te maken met persoonlijke wanddecoratie. Zeker nu we massaal thuiswerken aan de keukentafel is het toch heerlijk om zo nu en dan eens weg te zwijmelen bij die mooie vakantiefoto’s aan de muur.

via GIPHY

5. Ontwikkel jezelf

Of je nu aan meer innerlijke rust wilt werken, gitaar wilt leren spelen, of de ambitie hebt een HBO opleiding te voltooien… Tegenwoordig is er overal online wel een cursus of opleiding voor te vinden. Juist dit is de tijd om eens goed naar jezelf te kijken welke punten of vaardigheden je wilt verbeteren. Inmiddels zitten we al 9 maanden thuis en het ziet er niet naar uit dat we begin 2021 alweer al onze vrijheden terugkrijgen. Dus je kunt de komende tijd maar beter benutten om de beste versie van jezelf te worden. Dus zoek in de kerstvakantie eens uit wat voor jou een goede cursus of opleiding is en ga in 2021 werken aan je ontwikkeling.

Lees ook: Hobby’s die eindeloos scrollen op je telefoon verleden tijd maken