Een last minute tripje naar het zonnige Ibiza met een vriendin, daar zeggen we uiteraard geen nee tegen. Wat betreft het weer hebben we natuurlijk niks te klagen in Nederland. Maar staat een bezoekje aan het mooie Ibiza op jouw reislijst? Dan heb ik voor jullie mijn lievelingsplekken verzameld.

Los Enamorados

Dit is het belachelijk mooie hotel & beach club van voormalige basketballer Pierre Traversier en zijn grote liefde, Rozemarijn de Witte. Het ligt in het noorden van het eiland – door vele benoemd tot het mooiste stukje van het eiland en kleurrijker ga je het niet krijgen. Los Enamorados, wat ‘de geliefde’ betekent, heeft een mix van Franse, Japanse, Spaanse en Marokkaanse vondsten van vlooienmarkten met hier en daar wat werk van locale kunstenaars en bekende namen zoals Piet Hein Eek. En good news, bijna alles wat je ziet is te koop dus geloof me, je gaat niet met lege handen naar huis.

Wat betreft eten kan je hier terecht voor een gezond ontbijt, een fijne cocktail in de middag en eigenlijk is alles in de keuken bereid met lokale producten dus ook vers gevangen vis van de lokale vissers.

Los Enamorados FEM FEM

Aubergine

Toevallig was er nog een vriendin van mij een aantal dagen op het eiland te vinden toen wij er waren en ze liet me weten dat we niet weg mocht gaan zonder een avondje bij Aubergine te gaan eten. En als we er dan heen gingen, móesten we de quinoa risotto met truffel bestellen. Dus wat deden wij op onze laatste avond? Juist, we reserveerde een tafel bij misschien wel het schattigste restaurant waar ik ooit ben geweest. Het zit in het midden van het eiland met een grote terras, mintgroene inrichting en een menu vol met vega-gerechten van eigen grond. Aubergine heeft namelijk ook nog eens een eigen boerderij waar zij al hun producten zelf groeien.

Aubergine 2 FEM FEM Aubergine FEM FEM

La Paloma

Een plek waar je zonder moeite enkele uren blijft rondhangen. Tip van ons: ja, dineren hier is ook top maar ga sowieso ook voor de lunch. Je hebt hier een gigantische binnentuin versierd me kaarsen, lampen, heel veel bloemen en ook citroenbomen. Alles aan het plaatje bij La Paloma klopt, inclusief de lekkerste gerechten: alles puur en eerlijk van de lokale boeren van het eiland.

La Paloma FEM FEM

Aiyanna

Aiyanna, en met name Cala Nova waar het ligt, heeft mijn hart gestolen. De inrichting, de ligging, de menukaart – het was hier zo fijn dat we in de vier dagen dat we er waren hier twee keer zijn geweest. De ijskoffies alleen al zijn goddelijk en de simpele edoch altijd appetijtelijke Burrata wat op vakantie for some reason altijd nóg lekkerder smaakt, met uitzicht op prachtig turkoois water. Reserveer ook een bedje op het strand en voor je het weet is het alweer bijna avond en wil je alsnog niet weg.

Aiyanna 2 FEM FEM Aiyanna FEM FEM

Finca Siempre Agosto

Oké, toch nog even een plek om te overnachten voor in onze lijst. We schreven voorheen al over de mooiste Airbnb van het eiland: Finca Siempre Agosto. Zó fotogeniek, heerlijke ligging op het eiland, ultieme plek om tot rust te komen want er zijn in totaal maar 2 guestrooms en het is vooral ook heel inspirerend. Er moest zo nu en dan nog gewerkt worden toen we op het eiland waren en dat kon heerlijk met laptop naast het zwembad. Ik kan me geen fijnere werkplek bedenken.

Finca Siempra Agosto 2 FEM FEM

Kortom, vlieg jij binnenkort richting Ibiza, dan zijn sowieso bovengenoemde plekken allemaal een bezoek waard. En heb je iets met de kleur roze? Dan is dit volledig roze hotel op Ibiza jouw droomplek.