De dagen worden korter en donkerder en we zitten steeds meer binnen. Tijd om onze kamers een make-over te geven. Wij geven je 5 tips om je kamer herfstproof te maken.

kamer herfstproof maken

Hoe maak je je kamer herfstproof?

Hoewel je in de zomer misschien voor een zo licht mogelijke kamer wilt gaan, willen we in de wintermaanden juist warmte creëren. En omdat een winterdipje op de loer kan liggen, is het belangrijk om onze leefruimtes extra cosy te maken. Wij geven je onze beste tips ter inspiratie!

#1 Planten

Waar je in de zomermaanden eerder voor een bos bloemen zou gaan, kun je in de herfst losgaan met het kopen van verschillende herfst-planten. Ooit van de “Ficus Elastica” gehoord? Deze plant is ideaal voor de herfst! Je kunt er zelfs lichtjes in hangen voor het kerst-effect. Win-win!

kamer herfstproof planten

#2 Licht

En als we het dan toch over lichtjes hebben.. Het licht in je kamer is onwijs belangrijk! In de herfst is het fijn om voor warme kleuren te gaan. Deze LED filament lampen hebben zelfs dimbare opties voor een extra sfeervol effect. Vind je het al donker genoeg in de wintermaanden en wil je voor een bak aan licht gaan? Met LED TL buizen verlicht je gemakkelijk een grote ruimte. Onze voorkeur gaat uit naar de eerste optie, maar it’s up to you!

#3 Kussens en kleedjes

Hoewel een witte kamer heel *aesthetically pleasing* kan zijn, kan het in de herfst best kil overkomen. Door een paar nieuwe kussentjes en kleedjes aan te schaffen geef je je kamer in een handomdraai een compleet nieuwe look!

kamer herfstproof kussens

#4 Kaarsen

Als er één ding is waar wij dol op zijn, dan zijn het wel kaarsen. Het liefst met een lekker houtachtig geurtje. Hierbij geldt: hoe meer hoe beter.

#5 Essentiële oliën

Voor wie deze trend even heeft gemist, essentiële oliën zijn aromatische oliën die gewonnen worden uit planten. Niet alleen zorgen ze voor een heerlijke geur in je kamer, ze zouden ook nog eens gezondheidsvoordelen hebben! Door het gebruiken van een “diffuser” verspreidt je snel en gemakkelijk de oliën door de ruimte.

Lees ook: 20 dingen die je tegen verveling kunt doen in de herfst