Wanneer het buiten koud is, zitten we vooral binnen onder een warm dekentje op de bank, maar ook dat verveelt op gegeven moment. Er zijn genoeg andere die je nog kunt doen tegen verveling in de herfst. Je moet het alleen net even weten. Wij helpen je deze herfst door te komen!

dingen tegen verveling in de herfst
Instagram @mylifeaseva

1.    Uitgebreid koken

Wanneer je niets te doen hebt, kan je net zo goed even jou kook skills tonen aan de rest van de familie. Tijd een lekker (on)bekend gerechtje te kiezen. Nog even de ingrediënten halen en je bent helemaal klaar voor dit avontuur!

2.  Herfstwandeling

Ben je het binnen even helemaal zat? Dan kan je altijd een frisse neus halen. Verken je eigen stad of rijd naar het dichtstbijzijnde strand of bos om even lekker uit te waaien. Heerlijk.

3.  Maak het huis herfstproof

Wat dacht je van leuke, (geur)kaarsen, lampjes en een mooie wollen deken? En in die oude glazen vaas passen perfect wat pampas pluimen of rode bessentakken. Love it.

4.  Escape room met het hele gezin

Zin in een activiteit met hele gezin? Ontdek dan de escape rooms bij jullie in de buurt. Of je er nou op tijd uit komt of niet, plezier is gegarandeerd!

5.  Kijk een film

Misschien iets te voor de hand liggend, maar wat dacht je van een marathon bestaande uit slechte kerstfilms? Heerlijk toch.. Geen kerstfan? Ga dan de lijst met films met de hoogste IMDb score af.

6.  Boek of tijdschriften lezen

Wil je lekker onder je dekentje blijven liggen met een warme kop chocolademelk? Dan kun je er ook gewoon een goed boek of tijdschrift erbij pakken. Jij hebt de komende uren wel wat te doen.

7.  Maak een fotoalbum

Een fotoalbum van het afgelopen jaar of van je laatste vakantie… het zijn altijd dingen die je uitstelt, maar toch heel leuk zijn om te hebben. Het is tijd om een beetje creatief te worden.

8.  Bordspelletje

Ben je heel competitief en houd je wel van een spelletje? Wij hebben de leukste bordspelletjes voor je op een rijtje gezet. Zorg je er wel voor dat je tegen je verlies kunt? Je kan namelijk niet altijd winnen…

9.  Dagje spa thuis of ergens anders

In de herfst moet je jezelf niet vergeten te verwennen. De lucht is droger waardoor jouw huid automatisch ook meer uitdroogt. Reden genoeg om eens jezelf goed te verzorgen. Thuis of in een Wellness center, het kan allebei.

10. Wees die make-upartist

Gebruik je tijd om alvast te oefenen op je feestlook. Pak die lipstift, oogschaduw en eyeliner maar uit de kast, want voorlopig ben jij nog wel even bezig.

11. Room make-over

Je slaapkamer heeft zo nu en dan een room make-over nodig. Zorg dat je enkele key items vervangt. Doe nieuwe slopen om de sierkussens heen, koop een leuk klein tapijt en hang een nieuw schilderij aan de muur. Het ziet er meteen al anders uit. Nu je toch bezig bent, ruim gelijk even je klerenkast op. Dan is dat ook weer gedaan.

12. Vuur maken

Ben jij stiekem een klein pyromaantje? Dan vind je het vast leuk om een vuurtje te maken. Tijd om wat hout in de vuurkorf te gooien en de marshmallows uit de kast te trekken. Dat wordt smullen.

13. Schaatsen

Misschien is er nog geen natuurijs, maar dat neemt niet weg dat je niet kunt schaatsen. Er zijn genoeg indoorhallen. Check wel even de openingstijden en de laatste corona-maatregelen.

14. Dagje scooteren

Ben jij gezegend met een rijbewijs? Dan is het tijd om de wijde wereld (lees: Nederland) te ontdekken. Tip: kleed je wel warm genoeg aan!

15. Vind de bakker in jezelf

Van kerstkoekjes tot een lekkere taart of muffins, ook jij kan het maken. Neem bijvoorbeeld deze Oreo taart of deze pumpkin spiced muffins. God-de-lijk!

16. Kaasfonduen

Kaas! Wij houden ervan. Stukjes brood, gegrilde asperge, cherrytomaatjes, bloemkoolroosjes en champignons. Hmm… het water loopt ons nu al in de mond. Inspiratie nodig, dit zijn de lekkerste kaasfondues om zelf te maken.

17. Zoek je foto’s uit

Ja, we kennen het allemaal. Ineens had je 5000+ foto’s en is je mobiel zo traag geworden… Annoying, zeker wel. Tijd om het even uit te zoeken. Wat kan er weg en welke foto’s wil je bewaren?

18. Dagje klimmen

Houd jij wel van wat activiteit en uitdaging? Ga dan een dagje naar een klim- of boulderhal. Bij klimmen gebruik je touw en een klimgordel, omdat je veel hoger gaat. Wil je het liever wat lager bij de grond houden, dan kan je ook gaan boulderen. Je komt in ieder geval niet hoger dan 4,5 meter, máár je bent dan ook niet gezekerd… Durf je nog?

19. Wijn of bierproeverij at home

Thuis blijven is soms net zo gezellig als de deur uitgaan. Scoor je wijn of bier bij de lokale supermarkt of slijterij. Natuurlijk kunnen de snacks ook niet gemist worden. Gezellig!

20. Creëer jouw favoriete herfst playlist

We houden de sfeer erin door fijne liedjes op te zetten. Is het al tijd voor kerstmuziek?

Lees ook: 30 dingen die je kunt doen tegen de verveling