Een nieuwe baan vinden terwijl je ergens anders werkzaam bent is lastig. Je moet het perfecte cv opstellen, een portfolio maken en ervoor zorgen dat jouw desbetreffende werkgever niks door heeft. Hoe combineer je dit? En hoe zorg je ervoor dat jij die baan snel in de pokket hebt? Wij geven de beste tips!

Smiling young female entrepreneur drinking coffee and working at home

Weet waar je naar opzoek bent

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de redenen waarom je opzoek bent naar een andere werkplek. Heb je bijvoorbeeld meer uitdaging nodig? Of wil je een hele andere kant opgaan? Als je dit bij jezelf nagaat kan het je helpen je zoektocht in de goede richting te zetten.

Update je LinkedIn-profiel 

Als je je ergens goed kan presenteren dan is het wel op LinkedIn. Het belangrijkste doel van de website is geregistreerden gebruik te laten maken van elkaars (zakelijke) netwerk. Zorg er dus voor dat je af en toe je LinkedIn-profiel een update geeft. Je wilt immers wel dat al je werkervaring erin staat :).

Gebruik je netwerk

Wist je dat bijna 40% van de werkzoekenden een baan vindt via zijn of haar netwerk? Wanneer je door iemand wordt aanbevolen op de desbetreffende werkplek wordt je kans met 55% vergoot dan wanneer je je meldt via een vacaturesite. Je blijft ook zo’n 46% langer bij het bedrijf werken. Je netwerk is dus belangrijker dan dat je denkt.

Neem de tijd

Naar banen zoeken kan veel tijd kosten. Je gaat natuurlijk niet op je desbetreffende werkplek je CV en portfolio aanpassen. Het is dus belangrijk dat je wat avondjes vrij neemt om hiermee aan de slag te gaan. Kan je wel wat hulp gebruiken met het opstellen van een CV? Zo doe je het!

Een sollicitatiegesprek inplannen

Het is erg lastig om een sollicitatiegesprek in te plannen als je huidige werkplek niks weet van jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Geef daarom bij je eventuele nieuwe werkgever aan dat je een fulltime baan hebt en dat bepaalde tijden jou beter uitkomen. Kies voor gesprek in de ochtend of aan het einde van de middag. Op deze manier kan je namelijk het beste eromheen plannen.

Blijf presteren en vertrek op een nette manier

Wanneer je hebt besloten om aan de slag te gaan bij een andere baan heb je in je hoofd waarschijnlijk al afscheid genomen. Belangrijk is wel om te blijven presteren en alle verwachtingen waar te maken. Zo laat je zien dat je professioneel bent. Wanneer je onprofessioneel hebt gehandeld bij je vertrek loopt je huidige werkgever het risico dat hij of zij daar iets van opvangt.

Binnenkort een sollicitatiegesprek? Dit moet je dragen.