Een sollicitatiegesprek is erg spannend. Je moet natuurlijk wel een goede eerste indruk maken. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kleding speelt daarin een belangrijke rol. Een slordige stijl kan namelijk worden aangezien voor een slordige houding of werkwijze. Dit wil je natuurlijk niet! Daarom hebben wij de beste kleding tips voor bij je sollicitatiegesprek op een rijtje gezet!

27578864_148428022626314_592426425642909696_n

Woman suit

Met een pak zit je altijd goed. Het oogt zakelijk en stijlvol. Ze komen in veel verschillende patroontjes en kleuren voorbij. Bij een sollicitatiegesprek is het verstandig om je niet over de top te kleden. Je kan natuurlijk voor een leuk gekleurd pak gaan, maar zorg dan wel dat je accessoires wat meer ingetogen zijn. Nu ben je ready to go!

blazer
broek
Schermafbeelding 2018-03-20 om 10.25.13

Kokerrok

Een kokerrok ziet er netjes uit, maar het is tegelijkertijd ook erg fashionable. Kies voor een neutrale kleur, zodat je met de schoenen en accessoires weer kan uitpakken. Draag een mooie witte blouse boven de rok en maak de outfit compleet met een blazer. Draag er elegante hakken onder en maak het af met classy sieraden. Nu ben je helemaal klaar om je sollicitatiegesprek te rocken!

Schermafbeelding 2018-03-20 om 10.32.09
rok
rok

Overhemd

Een mooi overhemd kan zeker niet in je kast ontbreken. Het gaat met veel dingen samen en het zorgt ervoor dat je er netjes uitziet. Combineer het met een pantalon of een kokerrok om je outfit nét even wat specialer en opvallender te maken. Shop hieronder een aantal pretty overhemden.

Schermafbeelding 2018-03-20 om 11.02.10
hemden
zwarte blouse

Pantalon

Met een pantalon kan je echt uitpakken. Als je een basic witte blouse draagt, kan een leuke pantalon met een patroontje je outfit een stuk leuker maken. Je mag hierin dus best een beetje opvallen. Wanneer je top al aanwezig is van zichzelf is het verstandiger om voor een basic pantalon te gaan. Het is dus belangrijk dat je je items goed op elkaar afstemt.

pantalon
strepen
pantalon vero moda

Wedden dat jij nu een goede eerste indruk maakt!

Lees ook: zo zorg jij ervoor dat je de hele gehele dag productief blijft.