Sporten in de ochtend. Het liefst rol je lekker terug in je dekens om nog wat extra uurtjes mee te pakken. Toch zitten er ook veel voordelen aan. Het is namelijk een stuk rustiger. Je slaapt beter en je bent een stuk effectiever. Genoeg redenen om je work-out s’ochtend te plannen. Om het je toch nét nog wat makkelijker te maken zetten wij de 8 beste manieren die er écht voor gaan zorgen dat je gaat sporten in de ochtend op een rijtje.

sporten

Leg je kleding klaar

Maak het jezelf makkelijk door je sportkleding de avond van te voren klaar te leggen. Het enige wat je nog hoeft te doen als je wakker wordt is douchen, tandenpoetsen, ontbijten en op de fiets stappen naar de sportschool. Klinkt ideaal toch?

Leg je wekker aan de andere kant van de kamer

Snoozen. We maken ons er allemaal schuldig aan. Krickit Hodges, mede oprichter van GoTRIBE, een wereldwijd online bedrijf voor persoonlijke trainingen, kwam tot de conclusie dat snoozen een slechte gewoonte is als het gaat om ochtendoefeningen. Het gaat er namelijk echt niet voor zorgen dat je gemotiveerd raakt om te gaan sporten. Door je wekker aan de andere kant van de kamer te leggen wordt je verplicht om uit je nest te komen. Echt het proberen waard!

Stop met late night snacken

Ja..het is erg verleidelijk om s’avonds laat nog die zak chips uit de kast te pakken. Toch is dit niet zo verstandig. Een lichte maaltijd eerder op de avond zorgt er namelijk voor dat je makkelijker je bed uit komt en fris en fruitig bent om in de ochtend te gaan trainen.

Maak je ontbijt van te voren klaar

Als je ergens geen zin meer hebt in de ochtend voordat je gaat trainen is het wel het maken van je ontbijt. Doe dit dan ook de avond van te voren. Op deze manier scheelt het je veel tijd en ben je gemotiveerder om je bed uit te komen, omdat je niet zo veel meer moet doen. Inspiratie nodig? Deze dingen kun je het beste eten voor het sporten. 

Ga sporten met je trainingsmaatje

Uit onderzoek is gebleken dat sporten met een vriend of vriendin ervoor zorgt dat je langer traint, meer calorieën verbrandt en vaker de sportschool opzoekt. Het is natuurlijk ook veel gezelliger. Bel je friends dus maar snel op om dit geweldige nieuws te laten weten!

Lees ook: zo ga je stijlvol en comfortabel naar de sportschool.