Heb je wel eens gehoord dat gelukkige koppels meer aankomen? Dit klopt. Je wint naast een leuke lover dus ook een aantal kilo’s erbij. Maar hoe komt dit eigenlijk? Want het klinkt toch echt te belachelijk voor woorden; aankomen in een relatie? Diëtiste Desiré van der Kruk vertelt er meer over.

bron: pinterest
bron: pinterest

Vaker ongezond eten

Deskundigen zijn van mening dat aankomen in je relatie niet 1 specifieke reden heeft. Eerder een soort opstapeling van gedragingen en denkbeelden. Je zal er dus eerder voor kiezen om ongezonde keuzes te maken als je samen bent met je partner.

Zoveel kilo kom je gemiddeld aan in een relatie

Schrik niet, maar 3 van de 4 Amerikanen krijgen extra ‘liefdesgewicht’ als ze een relatie hebben. Dat is opgemeten in een peiling in 2018, uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau OnePoll namens gewichtsbeheersingsbedrijf Jenny Craig. De gemiddelde deelnemer aan de enquête was zelfs 16 kilo aangekomen (?!) sinds de start van de relatie, waarvan 7 in het eerste jaar, wow… 

Waarom kom je aan in een relatie?

De nummer 1 reden van de toename in gewicht is het veel vaker uiteten gaan dan normaal. Meteen iemand thuis uitnodigen is natuurlijk ook heel wat, dus het is helemaal niet gek dat je er samen met je date voor kiest om buiten de deur een hapje te doen. Ruim 40% van de respondenten claimde dit als grootste reden van hun gewichtstoename.

Minder lichaamsbeweging was voor vele ook een boosdoener. En kwam met 34% onder uiteten gaan te staan. Ook het starten van een gezin kwam veel voor, en het ‘meer’ halen van afhaal maaltijden voor de ‘makkelijkheid’ kwam veel voor.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat samenwonen een een risico is op obesitas, zowel bij vrouwen als bij mannen.

Maar maak je geen zorgen over die extra kilootjes, want het is namelijk ook een klein beetje een teken dat je relatie wel goed zit. Dat is uit een studie onder 169 jonge pasgetrouwden gebleken; koppels die gelukkig zijn met hun huwelijk hebben meer de neiging om aan te komen.

Ze zeggen toch ook altijd, liefde gaat door de maag? 😉

Lees ook: Goed nieuws: pasta maakt je helemaal niet dik