Houd jij wel van een beetje adrenaline en heb je geen hoogtevrees? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan al deze attractieparken over de hele wereld. Japan scoort goed op ‘enge’ achtbanen, maar ook Nederland staat in het rijtje. Welke wil jij toevoegen aan je bucketlist?

Steilste daling van de wereld

Fuji-Q-Highland park in Japan kent 40 verschillende attracties voor ieder wat wils. Ze hebben de hele enge achtbanen, maar ook verschillende achtbanen met thema’s. Als echte adrenaline zoeker mag je de achtbaan “Takabisha” niet overslaan. Deze heeft namelijk de steilste daling van de hele wereld van 121 graden, waar je met acht personen tegelijkertijd de adrenaline door je lichaam kunt voelen stromen.

Fietsen op 16 meter hoogte

In het Washuzan Highland Amuseument Park in Okayama, Japan is een andere bizarre achtbaan te vinden. De “Sky Cycle” is de naam van deze achtbaan, waar je op 16 meter jezelf op een fiets begeleid over de rails. Een ding is zeker: je moet geen hoogtevrees hebben bij deze Sky Cycle.

Racen op een motor

In Shanghai Disney vind je de “Tron Lightcycle Power Run” deze achtbaan is gebaseerd op de film TRON en de gasten van Disney doen hierin zogenaamd mee aan een lightcycle power run. In het donker op een motor met heel veel lichtjes op je heen, dat is nog eens een film die tot leven komt.

Een katapult

De “Wicked Twister” in Ceder Point, Ohio is een katapult die je zo naar boven schiet met een snelheid van meer dan 115 kilometer per uur. Je maakt eerst een ritje op een echte achtbaan rails en daarna kom je pas bij de katapult terecht. Ga hier vooral niet in als je net hebt gegeten.

Vrije val

In het rijtje van meest bijzondere en extreme achtbanen staat ook de Nederlandse Baron 1898 uit de Efteling. Hier staan wij toch van te kijken, naast Japan en China mogen wij ons ook kronen met een ‘enge’ achtbaan. De baron 1898 maakt vanaf 37,5 meter hoogte een vrije val naar beneden, waar wacht je nog op?

Lees ook:

The Hunger Games pretpark opent haar deuren