Heb je altijd al een wijnkoelkast willen hebben? Dan is dit jouw kans, Action verkoopt namelijk vanaf 17 oktober een wijnkoelkast op hun eigen webshop. Enne, hier scoor je hem voor een prikkie. Wij vertellen je alles wat je moet weten over dit pareltje!

wijnkoelkast action
Bron: Action

Wijnkoelkast bij Action

Natuurlijk kan het bewaren van je wijn ook in de koelkast, maar tegenwoordig zien we steeds meer dat mensen dit doen in een speciale wijnkoelkast. Deze kun je zelfs, bij het ontwerpen van een nieuwe keuken, laten inbouwen. Maarre, heb jij voorlopig geen nieuwe keuken op het programma staan, wil dat niet zeggen dat het meteen geen mogelijkheid is. Je kunt een wijnkoelkast namelijk ook gewoon los kopen.

Normaal is het kopen van een wijnkoelkast een flinke investering, maar bij Action niet – hoe kan het ook anders? Action verkoopt vanaf 17 oktober namelijk een wijnkoelkast in de webshop van Action. Enne, deze wijnkoelkast koop je écht voor een prikkie. Voor €149 bewaar jij voortaan je wijn in een koelkast die hier speciaal voor ontworpen is.

Maar wat kun je verwachten voor deze prijs? Een wijnkoelkast die ruimte biedt voor maar liefst 24 flessen wijn! Hij is klein, maar fijn en past eigenlijk in ieder huis wel op een plekje. Je kunt zelf de temperatuur reguleren tussen de 5°C  en 18°C. Dankzij de LED-verlichting heeft ‘ie ook nog eens een luxe uitstraling. Enne, over het stroomverbruik hoef je je trouwens geen zorgen te maken. Hij is namelijk enorm zuinig en gebruikt jaarlijks niet meer dan 140 kWh. Op deze manier dus óók leuk voor je portemonnee.

Voordelen van wijn in een wijnkoelkast

Maar waarom zou je investeren in een wijnkoelkast? Daar hebben wij het antwoord op. Het bewaren van je wijn in zo’n koelkast heeft genoeg voordelen. Zo zorgt het ervoor dat de wijn op een constante temperatuur gekoeld blijft. Dit zorgt er namelijk voor dat de smaken van de wijn goed bewaard blijven. Daarnaast is het bewaren van de wijn in een constante koele omgeving beter voor de houdbaarheid van je wijn. Maar dat is zeker niet alles. Wijnkoelkasten, ook deze van Action, hebben namelijk een UV-werend glas. De wijn wordt zo beschermd voor UV-straling, dat een slechte invloed zou kunnen hebben op de smaak, geur en kleur van de wijn.

Verder heeft het nog veel meer voordelen. Denk aan een optimale luchtvochtigheid die de kurk van de wijn beschermt tegen uitdrogen. Wijnflessen liggen trouwens ook horizontaal in de koelkast. Nóg een manier van bescherming tegen uitdrogen van de kurk. Oh en de luchtvochtigheid beschermt ook nog is het label. Die je trouwens ook perfect kan gebruiken voor je eigen wijnjournal. Tot slot is de wijn al-tijd op perfecte temperatuur om het te serveren. Handig, hé?