Iedere dag zwoegen in de sportschool, je houden aan een strikt dieet en al dat lekkers laten staan. Veel mensen denken dat dit de juiste manier is om af te vallen. Je zult waarschijnlijk wel afvallen, maar is dit de juiste manier? Afvallen werkt bij iedereen anders, de een kan niet meer zonder dat ene dieet en de ander houdt maar niet op over haar nieuwe personal trainer. Toch is er één belangrijk ding dat bij iedereen werkt, namelijk: je stofwisseling versnellen. Als je deze versnelt zul je zien dat je sneller afvalt en hiervoor hoef je niet eens per se naar de sportschool. Wij leggen je met heel veel liefde uit hoe dit mogelijk is en wat je daarvoor moet doen.

Afvallen door snelle stofwisseling FEMFEM

Start je dag goed

Ontbijten is de allerbelangrijkste maaltijd van de dag. De meeste mensen weten dit ondertussen wel en slaan daarom het ontbijt gelukkig niet meer over. Een goed en verantwoord ontbijtje zorgt er, zonder dat jij het door hebt, voor dat de motor van je stofwisseling op gang komt. Het beste kun je de dag beginnen met eiwitten, vet en koolhydraten, kies daarom voor een hartig ontbijt zoals een gepocheerd ei.

Neem Omega 3

Als je op je eten gaat letten kom je de term Omega vaak tegen, maar wat betekent dit nou eigenlijk? Omega 3 zijn vetzuren die beschermen tegen hart- en vaatzieken en passen in een gezonde voedingsstijl. Om dit binnen te krijgen moet je vooral denken aan het eten van heel veel vis, schaal- en schelpdieren, vlees en bladgroenten. Pas je eetstijl gewoon een beetje aan en je stofwisseling verhoogd.

Genoeg blijven eten

Veel mensen die willen afvallen proberen minder te eten. Maar dit hoeft juist helemaal niet. Neem regelmatig wat tussendoortjes om zo de motor van je stofwisseling op gang te houden. Als je dit doet, zorg je er namelijk voor dat je gedurende de dag minder honger hebt. Drie hoofdmaaltijden en twee tot drie tussendoortjes zijn de perfecte combinatie om de dag door te komen.

NachtRUST

Hoeveel nachtrust je nodig hebt verschilt per persoon. De een komt de dag gemakkelijk door met 6 uurtjes slaap, terwijl jij minimaal 9 uur nodig hebt om normaal te kunnen functioneren. Je stofwisseling wordt gedurende de nacht aangestuurd door je brein en dit kan alleen tijdens een goede nachtrust. Ook blijkt uit onderzoek: bij te weinig slaap krijg je meer honger, wat niet echt goed samengaat met afvallen.

Sport (een beetje)

Sorry, voor het beste resultaat is die sportschool toch belangrijk en ik heb hem zo lang mogelijk voor je uitgesteld. Sporten zorgt er namelijk voor dat jij calorieën verbrand en dat is toch wel fijn als je wilt afvallen. Met name krachttraining is goed als je je stofwisseling wilt versnellen. Na een krachttraining is je ruststofwisseling namelijk tot 15 uur verhoogd, wat ervoor zorgt dat je tot 15 uur extra calorieën verbrand. Daarnaast stijgt ook je vetverbranding met 60%, wat ook niet verkeerd is.

Lees ook:

Dit zijn de 5 grootste fabels over afvallen.