Ben jij opzoek naar een avontuurlijke vakantie, gewoon in eigen land? Dan is deze Airbnb al een avontuur op zich. Een aantal nachtjes op in het leven van een boom en het ritme van de natuur voelen. Op deze plek kom je heerlijk tot rust. Bekijk de ‘boomhut Airbnb’ hier.

bron: airbnb.nl
bron: airbnb.nl

Treehouse Goldsworthy

De boomhut Airbnb heeft de naam Treehouse Goldsworthy gekregen. Het boomhuis ligt midden in een rij eikenbomen in de paardenweide. De verhuurders wonen in het buitengebied van Halle waar ze op hun terrein, een paardenwei en een prachtige boomhut hebben gemaakt middenin de eikenbomen. De verhuurders van het bedrijf noemen de plek ook wel de “middle of nowhere”. Op 4km afstand zit een plekje waar je boodschappen kunt doen. Het dorpje heet Zelhem en is erg leuk en gezellig voor een wandeling of een drankje op terras. Ook zijn zijn leuke bezienswaardigheden zoals het plekje Ruurlo met zijn prachtige kasteel en 5 winkeltjes.

Bereikbaar

Het Treehouse is makkelijk met de auto te bereiken, en met het openbaar vervoer wordt het wat lastiger volgens de eigenaar. De bushalte ligt ongeveer op 1500 meter afstand. “Wanneer het voor ons een beetje planbaar is, vinden we het ook geen probleem om gasten van de bushalte te halen,” laten ze ook nog als laatste weten.

bron: Airbnb
bron: Airbnb

Wat heeft de Boomhut te bieden?

Je gaat even op in het leven van de boom, en voelt sterk het ritme van dag en nacht in de natuur. Een erg rustgevend ritme. Wakker worden van vogelgeluiden, en ’s avonds luisteren naar de wind die langs de takken waait. “In een boom slapen, letterlijk tussen de takken slapen is een onbeschrijfelijke ervaring,” beschrijft de verhuurder.

Verder is de ruimte in de boomhut ook erg uniek. Het is een kleine boomhut met 2 verdiepingen en bevindt zich middenin een oude eik. De takken van de oude eik lopen dwars door het huis, waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat je echt in een boomhuis zit. Maar hoe kom je eigenlijk binnen? “Je komt binnen met een ophaaltrap, zodra je binnen bent kun je de trap ophalen met een touw,” vertelt de eigenaar.

Ook heeft het huisje grote ramen zodat je lekker kan genieten van het prachtige uitzicht. Op de 1e verdieping is er een keukentje, badkamer, eethoekje en zithoek met houtkachel, en door een supersteile trap te beklimmen kom je op de vide hier is een ruimte met een 2 persoonbed, sterrenkijker en wc.

Woonkamer boomhut Woonkamer boomhut
Vide Bed

Grappige feitjes over Treehouse Goldsworthy

Wel laat de verhuurder nog wat bijzonderheden achter. “Als het flink waait, waait het huis mee. Het voelt als een schip, deinend op de golven. Als je daar erg gevoelig voor bent is het zeker niet prettig slapen met wind. Ook lopen er insecten door de boom, gewoon over de stam en takken lopen spinnetjes, torretjes van alles en nog wat. Dat moet je leuk vinden. We hebben wel een klamboe over het bed zodat je niet met de hele spinnen familie hoeft te slapen.” Ik krijg gelijk de kriebels.

Lees ook: de 6 perfecte Airbnb’s in Nederland voor een vriendinnen weekend