In de ochtend, onderweg naar werk, heb je vaak een kopje koffie nodig om wakker te worden. Maarre, tegenwoordig is koffie best duur geworden. Gelukkig kwamen we op TikTok een video tegen van een koffietentje in Amsterdam waar je koffie kunt halen voor maar liefst €1,50.

coffee to go amsterdam goedkoop
Bron: @totadorota

Wakker worden met een bakje koffie

Als je geen ochtendpersoon bent en standaard elke ochtend een kopje koffie haalt op weg naar werk, dan weet je hoe belangrijk het is om de dag goed te beginnen. Zonder een kopje koffie voel je je niet helemaal jezelf op het werk en zou je bijna in slaap vallen. Tegenwoordig wordt het halen van een kopje koffie steeds duurder. Maar bij Vegitalian, een recentelijk geopend koffietentje in Amsterdam, kun je al voor maar €1,50 genieten van een heerlijk bakje naar keuze. Deze actie is alleen geldig voor 11:00 uur, maar alsnog is deze prijs héél zeldzaam in de Randstad.

Deze aanbieding geldt ook voor hun locatie in Utrecht én is geldig op allerlei verschillende koffies. Dus van een espresso tot aan havercappu: je scoort alle koffies voor dit kleine prijsje.

@syl.inthecity

☕️ Koffietip Amsterdam: elke ochtend voor 11:00 kun je bij Vegitalian alle soorten koffie halen voor maar €1,50 🥹❤️ De koffie is hier heerlijk en ze hebben ook mega lekker eten, gebakjes en meer! Dus dikke aanrader 🫶 Ze hebben ook een locatie in Utrecht en hier geldt de koffie voor €1,50 vóór 11 uur ook! #koffietip #coffeeamsterdam #wheretoeatamsterdam #waarutrechteet #koffietentjes #koffieamsterdam #koffieutrecht #foodspotamsterdam #foodspotsnederland

♬ This Will Be (An Everlasting Love) – Natalie Cole

Waarom willen we graag een bakje koffie in de ochtend?

De belangrijkste reden waarom we ’s ochtends graag een kopje koffie willen, is vanwege de werkzame stof in koffie, genaamd caffeïne. Caffeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel en verhoogt de alertheid en concentratie. Dit is vooral handig in de ochtend wanneer we nog wat slaperig zijn en onze energieniveaus laag zijn.

Door het drinken van koffie komen er verschillende chemische reacties in ons lichaam op gang, waardoor we ons wakkerder en alerter voelen. Bovendien heeft caffeïne ook invloed op onze stemming en kan het zelfs helpen bij het verminderen van vermoeidheid. Maarre, het nadeel is wel dat die boost in energie maar tijdelijk is. Dus als je afhankelijk bent van een bakje koffie, zul je waarschijnlijk meerdere bakjes op een dag nodig hebben.

Haasten in de ochtendspits

Nu Vegitalian bekender begint te worden als een plek waar je voor maar €1,50 een kopje koffie kunt halen, kunnen we verwachten dat er tijdens de ochtendspits veel mensen naar dit koffietentje zullen gaan. Het wordt dus goed plannen en opletten als je ook graag daar je dagelijkse dosis caffeïne wilt halen. En dit voor een heel goed prijsje.

Dus waar wacht je nog op? Woon je in Amsterdam (of Utrecht) en hou je van koffie? Dan is een bezoekje aan dit koffiezaakje een geweldige manier om je dag goed te beginnen.