We zijn fan van appeltaart. We gingen allemaal al intens goed op de nieuwe appeltaart smaak chocoladereep van Milka en nu vonden we weer een recept die we je niet konden onthouden. Maak kennis met de definitie van best of both worlds: appeltaart nacho’s.

Appeltaart nacho’s

Begint jouw hartje nog sneller te kloppen van nacho’s met een dikke laag gesmolten kaas, guacamole, salsa, sour cream én ben jij eigenlijk ook wel een zoetekauw? Dan denken wij dat we zojuist heel goed nieuws hebben voor jou. Wij kwamen namelijk hét nachorecept tegen voor de echte zoetekauw. En je raadt het al: hier komen de appeltaart vibes bij kijken!

Het recept

Ingrediënten:

  • 6 kleine tortilla’s
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 friszure appels (bij voorkeur Elstar of Pink Lady)
  • 3 eetlepels citroensap
  • Optioneel: gehakte nootjes, karamelsaus of slagroom

Bereiding:

Het is eigenlijk super simpel. Je snijdt allereerste de tortilla’s in puntjes. Dit kun je doen zoals je een taart ook zou snijden. Vervolgens doe je deze in een kom en giet je hier om de beurt de gesmolten boter, 150 gram suiker en 1 eetlepel kaneel bij en roer je dit steeds goed om. Hierna verdeel je de tortilla puntjes over een bakplaat en doe je die in de oven op 180 graden voor zes minuten. Vergeet niet na drie minuten even alles te husselen.

Ondertussen kun je beginnen met het snijden van de appels in kleine blokjes. Giet hier vervolgens citroensap doorheen en de rest van de suiker en de kaneel. Bak deze even in de pan, zodat ze iets zachter worden. Na zes minuten haal je de tortilla’s uit de oven en leg je in een schaal of op een groot bord. Hier schep je de appels bovenop. Je kunt daarna eventueel nog garneren met gehakte nootjes, karamelsaus of slagroom.

Bekijk hieronder de video van het recept van de appeltaart nacho’s:


Lees ook: Dit oreo sushi recept is het beste van beide werelden