Milka is toch wel een van onze favo chocolademerken en op het moment dat de echte chococravings beginnen zijn we negen van de tien keer te vinden bij het Milka schap. De verschillende smaakjes zoals Oreo, Daim, LU en die met karamel hebben onze hartjes allang gestolen. Het kan ook niet anders dan dat Milka nu weer met twee geniale smaken komt, waarvan we beide mega fan zijn. Toch springt een er wel uit: een chocoladereep met appeltaart smaak.

Chocoladereep met appeltaart smaak

Milka besloot vorig jaar september hulptroepen in te schakelen. En dan wel hele belangrijke hulptroepen! Wij chocoladeliefhebbers mochten namelijk een handje helpen bij het verzinnen van nieuwe smaken voor Milka. Wie kun je dat nou beter vragen dan degene die ze ook kopen en vervolgens (vaak toch veel sneller dan we gepland hadden) opeten? Precies, dat dachten wij ook!

Als het aan ons ligt heeft het volk dan ook goed geholpen. Sowieso werd er massaal op gereageerd, wat natuurlijk helemaal niet vreemd is. Wie wil er nou niet dé bedenker zijn van een eigen chocoladereep? Toch vinden wij wel dat Milka uit die ruim 60.000 inzendingen de beste smaak heeft gekozen. Namelijk de ‘Ons appeltaart genietmomentje’. Of terwijl: een chocoladereep met appeltaart smaak! Best of both worlds zoals ze dat zo mooi zeggen. En om het nog af te maken wordt het geheime recept van de oma van de bedenker gebruikt. Een recept voor een appeltaart mét karamel en speculaas. Yum! Mogen wij dat recept misschien ook hebben?

Nog meer goed nieuws

De appeltaartsmaak was niet de enige uitzending die het tot de fabriek heeft gered. De andere smaak die Milka koos uit alle inzendingen is ‘Onze koffiedate‘ en verdient als het aan ons ligt ook zeker een prijsje. Deze chocoladereep heeft een vulling van koffie en koekjes, wat volgens ons klinkt als een ideale chocoladereep. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat beide repen zeker het proberen waard zijn. En voel je niet schuldig! Chocolade eten is namelijk ontzettend goed voor je huidje en zorgt ervoor dat je langer leeft. Win-win! Verder kunnen we stellen dat ze perfect in het rijtje van de andere Milka repen passen.

Limited edition

Helaas voor ons blijven ze niet in het rijtje van perfectie. Ze zijn namelijk limited edition en dus niet voor altijd verkrijgbaar. Wij stellen dus voor dat je alles uit je handen laat vallen en meteen rent naar de dichtsbijzijnde supermarkt die je kunt vinden. De repen zijn namelijk bij de meeste Nederlandse supermarkten verkrijgbaar. Voor de Vlaamse lezers onder ons hebben we nog meer goed nieuws: deze reep wordt ook verkocht in België. Run baby!

Lees ook: Eindelijk! Ben & Jerry’s komt met een nieuwe smaak!