Het liefst eten we de hele dag taart. Zo’n heerlijk stukje taart als ontbijt is geen straf, maar ook als lunch of toetje kan het geen kwaad. Heel gezond is het niet dus je kunt er geen gewoonte van maken. Je kunt er wel een lekkere variatie op maken die zonder problemen door kan voor lunch. Met de appeltaart tosti lijkt het alleen niet alsof je toch taart zit te eten.

appeltaart tosti

Combinaties met appeltaart

We zijn groot fan van appeltaart. De combinatie van appel, kaneel en suiker is natuurlijk onbeschrijfelijk. Je kunt er daarnaast ook nog eens vele andere kanten mee op. Zo schreven we pas nog over de Milka met appeltaartsmaak én de appeltaartnacho’s. Nu blijkt dat je deze foodcombinatie ook kunt uitoefenen op de tosti. We hebben het recept voor je.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 120 mililiter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • kaneel
  • wit brood
  • boter
  • 1 appel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepel water
  • rozijnen of krenten, poedersuiker en slagroom (optioneel)

 

Zo maak je de appeltaart tosti:

  1. Pak een kom en doe hierin de eieren, het vanille-extract, kristalsuiker en een beetje kaneel. Dit mix je vervolgens tot een egaal beslag.
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Pak er vervolgens een koekenpan bij en verhit deze met een beetje boter. Bak de blokjes appel voor een paar minuten, maar laat ze niet aanbranden. Dat betekent dat je regelmatig moet roeren en niet weg kunt lopen.
  3. Doe vervolgens de bruine suiker bij de appel en voeg het water en nog een beetje kaneel toe. Als je het lekker vindt, kun je hier ook rozijnen of krenten bij toevoegen.
  4. Pak er daarna een wit brood bij. Verdeel het appelmengsel over het brood en leg er een ander broodje op. Giet vervolgens wat van het ei-suiker mengsel over de boterhammen.
  5. Verwarm daarna de pan weer en leg de boterham even aan beide kanten in de pan, zodat hij een beetje knapperig wordt.
  6. Je kunt er daarna eventueel nog wat poedersuiker overheen strooien én een toefje slagroom opspuiten, maar dat hoeft niet.

Wie weet is dit de ideale kerstbrunch of geniet je er gewoon lekker op een lui zondag van. In ieder geval is dit recept een must om uit te proberen.

Lees ook: Aan deze heerlijke tosti ideeën had jij nog niet gedacht.