Voor sommige mensen was de middelbare school de beste tijd van hun leven, terwijl anderen het zo snel mogelijk willen vergeten. Leuk of niet leuk, deze awkward momenten hebben we allemaal meegemaakt op de middelbare school.

#1 De rugzak

In de eerste klas mocht je eindelijk een tas kiezen, en als dit een Eastpak was dan zat je nog goed. Had je naar je moeder geluisterd, en dus gekozen voor een Kipling rugzak (want die was stevig en daar paste veel boeken in) dan was je de klos. Pas nà je eerste jaar mocht je overstappen op een schoudertas. Wat een verademing!

#2 Schoolfoto’s

Dit onderdeel willen we heel snel vergeten. Als we nu terugkijken naar de schoolfoto uit ons eerste jaar zijn we ook shook. Wie dacht er ooit dat het een goed idee was om een neon shirt van de Coolcat te combineren met een oorring met een bloem eraan? #fashionfail

#3 Gymlessen

Als je net als ons een hekel had aan gym zal je deze dingen wel herkennen. Daarom probeerde we ook vaak onder de gymlessen uit te komen door het verzinnen van de meest random smoesjes ever.

#4 Doorlekken

Dit was echt je allergrootste nachtmerrie! Veel meiden werden voor het eerst ongesteld op de middelbare school, en dit gebeurt altijd wanneer je het niet verwacht. Doorlekken is waarschijnlijk iedere vrouw wel eens overkomen, maar dat maakt het niet minder ongemakkelijk! Gelukkig kon je vragen of je vriendinnen subtiel naar je achterwerk keken zodat ze een seintje konden geven wanneer het foute boel was.

#5 Op elkaars etui schrijven

‘WJNMK, NTB, BFF 4 EVER’, heerlijke afkortingen die we allemaal hebben gebruikt op de middelbare school. Als je namelijk niet een van deze afkortingen op elkaars etui had geschreven, waren jullie geen besties!

#6 Tussenuren

Tussenuren stonden altijd in het teken van eten, eten en meer eten. Van frikandelbroodjes tot chocoladerepen en van energydrink tot Autodrop. Vervolgens nam je al je aankopen mee naar de kantine om ze op te vreten. Hoe deed je dat toch? Als je nu alleen al kijkt naar een reep Milka ben je al 5 kilo zwaarder. Ugh!

#7 Toevallig je crush tegenkomen

En dan bedoelen we natuurlijk NIET toevallig. Je checkte na schooltijd zijn rooster zodat je wist waar jullie elkaar in de gangen zouden kruisen. Om uiteindelijk niet eens ‘hoi’ tegen hem te durven zeggen.

Lees ook: Throwback time: deze dingen herken je nog van MSN