Weinig hartverscheurender én overheersender dan het geluid van een huilende baby. In het vliegtuig, in je favo lunchtent, in de supermarkt of, wanneer je zelf ouder bent, om 04.00 ’s nachts. Omdat huilen het meest krachtige communicatiemiddel is van een baby, wil het kindje waarschijnlijk gewoon iets aangeven. Maar wat nou als het écht niet meer ophoudt met huilen?

baby stoppen met huilen FEM FEM

Bij het kersverse ouderschap komen vaak heel wat vragen kijken bij de ontwikkeling van je baby. Wanneer je denkt dat je jouw baby in alle behoeften hebt voorzien maar je kindje echt niet meer stopt met huilen, slaat de wanhoop soms toe. Nu denken we vaak dat sussende geluidjes, op en neer wiegen, fluisteren of zingen vaak genoeg effect hebben om jouw baby te bedaren. Ook hoop je dat een badje voor de nacht en zachte babypyjama jouw kindje een fijne, lange nachtrust bezorgen. In werkelijkheid pakt dit niet altijd zo uit…helaas. En voor je het weet ontwaak jij door het gehuil van je kindje, middenin de nacht.

Gebroken nachten

Als ouder wil je jouw kindje natuurlijk het liefst altijd blij en happy zien, maar helaas: dat is lang niet altijd de werkelijkheid. Baby’s huilen en het hoort erbij. Het is de makkelijkste manier van communiceren en om aandacht van de ouders te krijgen. Maar als je die gebroken nachten ook maar een beetje kun beïnvloeden met een makkelijke tip, dan is die nu natuurlijk heel erg welkom. Wij hebben hem voor je. En het trucje is nog veel simpeler dan je denkt.

Dé truc om je baby te laten stoppen met huilen

Wij ontdekten dé tip om een baby op een lieflijke wijze te kalmeren en te laten stoppen met huilen. Dokter Robert C. Hamilton, kinderarts, ontdekte na jarenlange ervaring dé truc om een kindje te laten stoppen met huilen. Door de armpjes voorzichtig op de borst te leggen en het bekken van de baby zachtjes heen en weer te wiegen, stopt het huilen. Het proberen waard, toch?

Was jij al op de hoogte van dit slimme trucje?

Lees ook: Op deze dag worden de meeste baby’s verwekt