Yes yes yes! De Barbie era is duidelijk nog niet over. Enne, fans van Oppenheimer kunnen ook juichen, althans dat denken wij. Hoe dit namelijk precies gaat uitpakken zijn we nog een beetje sceptisch over. Maarre, het is een feit: de Barbenheimer-film is in de maak.

Barbenheimer

Barbenheimer

In een wereld waar poppen en wetenschap samenkomen, maakt een onwaarschijnlijke combinatie zijn opwachting. Maak je klaar voor Barbenheimer, de meest eigenaardige film die Hollywood ooit heeft bedacht! Dit is geen grap, maar een werkelijkheid die even absurd als geniaal is.

Het begon allemaal met het onverwachte succes van de twee films, die je ongetwijfeld gezien moet hebben: Barbie en Oppenheimer. Niet gezien? Schaam je dan diep! Deze twee onwaarschijnlijke concurrenten veroverden half juli de bioscopen en trokken wereldwijd de aandacht. Maar wat gebeurt er als je de glitz en glam van Barbie en het duistere, historische verhaal van Oppenheimer in één pot gooit? Het resultaat is een unieke mix die Barbenheimer wordt genoemd.

Wat kunnen we verwachten

De man achter dit idee is filmproducent Charles Band, die het aandurfde om een film te creëren waarin de grenzen tussen realiteit en fictie volledig vervagen. Barbenheimer speelt zich af in de wonderlijke wereld van Dolltopia, waar een bijzondere wetenschapperspop genaamd Bambi J. Barbenheimer woont. Na een avontuurlijke reis naar de echte wereld, komt Barbenheimer met een buitengewoon idee: het maken van een heuse kernbom. Dit alles om wraak te nemen voor de mishandeling van poppen door kinderen. Zal Weird Barbie blij mee zijn dus!

Het klinkt als een absurd verhaal, maar Charles Band verzekert ons dat Barbenheimer niet alleen bedoeld is om in te spelen op de hype rond beide films, maar ook om de kijker te trakteren op een dosis donkere humor. De bizarre combinatie van de meisjesachtige film Barbie en de duistere Oppenheimer opent de deur naar een nieuwe vorm van komedie, eentje die wij duidelijk nog niet kennen!

Gaan we Ryan Gosling terugzien?

Wat deze film nog meer in het oog doet springen, is het bescheiden budget van ongeveer 1 miljoen dollar. Hoewel de cast nog niet bekend is, belooft Barbenheimer een avontuur te worden dat je niet wilt missen. Maarre, stiekem hopen wij wel dat we Ryan Gosling terug zien als Ken.

Toch moeten we niet vergeten dat niet iedereen kon lachen om de opkomst van Barbenheimer. Met name in Japan ontstond er kritiek over de memes die het gebruik van atoombommen bagatelliseerden, gezien de historische context van Oppenheimer. Dus eh, of Bambi J. Barbenheimer serieus omgaat met atoombommen moeten we nog maar zien!