Sommige eerste keren in een relatie blinken meer uit dan anderen. Zoals de eerste keer dat jullie seks hebben bijvoorbeeld. Deze mijlpalen zijn waardevolle herinneringen in jouw relatie en geven ook aan waar jullie staan. Toch zijn er veel van dit soort eerste keren die vaak over het hoofd gezien worden, maar wel erg belangrijk zijn. Hebben jij en jouw partner deze dingen al gedaan? Dan is het het zeker waard om even stil bij te staan.

Mijlpalen in een relatie FEM FEM

1. Jullie eerste kus

Dit klinkt misschien logisch, veel mensen zien een eerste kus als een gedenkwaardige mijlpaal in een nieuwe relatie. Maar een eerste zoen kan al heel veel betekenen voor jullie relatie. Misschien was jullie eerste zoen wel super romantisch, of juist een totale ramp. Al met al blijft het een herinnering die jullie allebei bij zal blijven, waardoor het zeker een plekje verdient op dit lijstje.

2. De eerste keer dat jullie samen een film kijken

Of het nou een romantische eerste date was in de bioscoop, of gewoon een relaxt avondje op de bank, de eerste keer dat jullie samen een film kijken is best een grote mijlpaal. Het kan dienen als een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door erachter te komen wat voor films ze het liefst kijken, of dat ze meer van zoete of zoute popcorn houden.

3. Wanneer jullie beginnen met elkaars zinnen afmaken

Ik weet het, super cliché. Maar elkaars zinnen afmaken is een teken dat jullie elkaar echt goed kennen en kunnen aanvoelen wat de ander bedoelt. Jullie begrijpen elkaars lichaamstaal en dat is best wel een belangrijke mijlpaal in een relatie. Maar wel eentje die vaak over het hoofd wordt gezien.

4. Wanneer jullie het perfecte date restaurant ontdekken

Iedereen heeft wel een lievelingsrestaurant. Maar niks is zo bijzonder als een restaurant vinden waar jullie allebei heel graag samen komen. Dit restaurant zal waarschijnlijk een hele belangrijke locatie worden binnen jullie relatie. Daarom is de ontdekking daarvan ook zo bijzonder.

5. De eerste keer dat jullie elkaars huisdieren ontmoeten

Iedereen die een huisdier heeft weet dat je partner en trouwe viervoeter met elkaar overweg moeten kunnen als jullie willen blijven daten. Je zou bijna zeggen dat het ontmoeten van huisdieren nog zenuwslopender is dan het ontmoeten van elkaars ouders. Het moment dat jouw hond de hand van jouw partner begint te likken of dat hij begint te kwispelen wanneer ze voor de deur staan is ongetwijfeld een enorm goed teken.

6. Wanneer jullie voor het eerst samen boodschappen gaan doen

Samen boodschappen doen kan veel zeggen over de toekomst. Dit is natuurlijk iets wat jullie later waarschijnlijk veel vaker moeten gaan doen. Daarom is de eerste keer ook zeker een mijlpaal. Dit soort klusjes samen doen maakt het ook nog eens een stuk leuker en kan je elkaar beter leren kennen. Wat voor broodbeleg vinden ze bijvoorbeeld lekker? Of je kan alvast een beetje proberen uit te vogelen hoe goed ze zijn in koken door middel van hun aankopen.

7. De eerste keer dat jullie kinderfoto’s van elkaar zien

Het ontmoeten van elkaars ouders gaat vaak samen met het zien van elkaars kinderfoto’s. Dit vinden we misschien ontzettend beschamend. Vooral als je moeder aan komt zetten met een enorm fotoalbum met naakte babyfoto’s. Toch is dit een grote mijlpaal in je relatie, want je komt heel veel te weten over elkaars jeugd.

8. De eerste keer dat jullie bij elkaar blijven slapen

De eerste keer dat jullie een volwassen sleepover hebben, is dit uiteraard niet zomaar iets. Dit is niet alleen de eerste keer dat jullie naast elkaar slapen, maar misschien ook wel de eerste keer samen koken, of voor het eerst samen op de bank tegen elkaar aan kruipen. Je maakt de ander mee in de gedeeltes van de dag waar je ze misschien nog niet eerder hebt gezien, zoals wanneer ze net wakker zijn, en dat is zeker niet niks.

9. Wanneer jullie uitvogelen wie aan welke kant van het bed slaapt

Deze mijlpaal wordt vaak over het hoofd gezien, maar erachter komen wie aan welke kant van het bed slaapt is toch erg belangrijk. Dit omdat dit waarschijnlijk nooit meer zal veranderen wanneer jullie dit besloten hebben. Dit is nu jouw kant van het bed, en de andere kant die van jouw partner. Maar ondanks dat voelt het bed nu toch meer als iets van jullie samen dan alleen van jou. Het zal iets minder duidelijk zijn wanneer dit moment precies plaatsvind. Toch is het best bijzonder.

10. Voor het eerst samen meubels kopen

Dat eerste tripje naar de Ikea waar jullie ook daadwerkelijk iets kopen is niet zomaar iets. Dit is waarschijnlijk jullie eerste gezamenlijke meubel. Maar na de aankoop komt ook nog het moment dat jullie het samen in elkaar moeten gaan zetten, en dat is al een hele mijlpaal op zichzelf.