Date op de planning staan? Dan is de kans groot dat het een eet-date is, want dineren is nou eenmaal een go to date activiteit. Nou zijn er een hoop fijne restaurants om heen te gaan, maar wil je dineren net even iets anders aanpakken, wat dacht je dan van een restaurant waar je in het donker eet?

date dineren donker FEM FEM

Eten in het donker

Bij Ctaste in Amsterdam eet je letterlijk in het donker. Je wordt door een medewerker van het restaurant in de polonaise naar je tafel begeleid. Vervolgens krijg je het diner voorgeschoteld zonder dat je van tevoren weet wat je precies te eten krijgt. Je bent dus afhankelijk van je andere zintuigen om erachter te komen wat er precies op je bord ligt. Dit is een super leuk idee voor een date omdat je samen iets nieuws uitprobeert. Samen nieuwe en bijzondere ervaringen delen is namelijk een super goede manier om jullie band te verbeteren. Ook al kunnen jullie elkaar nu niet zien. Hierdoor is het dus misschien minder geschikt voor een eerste date, maar als je al wat langer bij elkaar bent is dit een enorme aanrader. Het feit dat jullie elkaar niet kunnen zien zorgt er ook voor dat jullie meer geneigd zijn om met elkaar te praten. Hierdoor kunnen jullie elkaar beter leren kennen.

Het zit hem in de details

Het coolste aan dit restaurant is dat alle medewerkers blind of slechtziend zijn. Je stapt door middel van dit restaurant eigenlijk een uurtje in hun wereld en kan op die manier ervaren hoe het is om hun beperking te hebben. Ook zijn alle werknemers die in de lounge werken doof of slechthorend. Om bij hen drankjes te bestellen moet je met ze communiceren in gebaren. Gelukkig hoef je hiervoor niet vloeiend te zijn in gebarentaal, want op de kaart staat bij ieder drankje het bijpassende gebaar. Naast dineren kan je bij Ctaste ook genieten van een high tea, proeverijen en er is zelfs een escape room in het donker!