Vriendinnen ben je natuurlijk door dik en dun, maar af en toe gooit het leven wat uitdagingen op jou en je vriendinnengroep en hoe je daar dan mee omgaat definieert jullie als groep. De onverwachte uitdagingen in het leven zijn meestal niet de meest leuke, maar zijn dus wel goed voor de band tussen iedereen in de groep. Gelukkig kan het versterken van jullie band ook gewoon op een leuke manier. Bijvoorbeeld door samen te wonen, maar ook zeker door samen te reizen.

bergtrip zomer FEM FEM

Nu kunnen wij ons voorstellen dat jullie wel al vaker op vakantie zijn geweest als groep, maar een week lang genieten op Ibiza is natuurlijk niet de grootste uitdaging die een mens kan bedenken. Vandaar dat wij opzoek gingen naar de perfecte mix tussen uitdaging en genieten voor jou en je vriendinnengroep. De trip moest dus aan een aantal elementen voldoen: er moest een uitdaging in zitten, het moet wel nog ‘leuk’ blijven en wij vonden ook dat een uitdaging beloond moest worden, dus elke keer wanneer er iets bereikt wordt mag daar best iets fijns tegenover staan.  Na flink gezocht te hebben kregen wij wellicht de ideale trip op het oog en besloten wij op pad te gaan. Spoiler alert: we hebben de perfecte trip gevonden!

Hiken in de bergen

Wat is er nou uitdagender dan een berg beklimmen? Oké, blijf nog even bij ons. Niet gelijk afhaken. Misschien is de halve wereld overvliegen om vervolgens in de kou en sneeuw boven op een berg je vakantie te besteden iets te veel van het goeden en dat snappen wij ook. Een stuk dichterbij vind je Tirol, beter bekend van het liedje met ene Anton en toch vooral van het prachtige wintersportgebied. Maar zomers gaat dit gebied in de Alpen natuurlijk nergens naar toe en dus kan je ook in de zomer je hier uitstekend vermaken. Prachtige vergezichten, hoge pieken en hike-routes precies uitdagend genoeg voor jou en je vriendinnen, maar dan wel gecombineerd met uitstekende faciliteiten en dorpjes met geweldige restaurants. Beste feitje: tijdens de zomermaanden zijn de hotels en chalets waar je normaal van droomt opeens heel erg betaalbaar.

Anton aus Tirol
Anton aus Tirol

Tijdens ons weekendje Tirol hebben wij twee routes gelopen vanuit ons hotel in Ischgl. De meeste routes liggen net buiten het dorpje en zijn gemakkelijk te bereiken. Als je eenmaal het dorp verlaten hebt ben je echt even weg-weg en dat zorgt gelijk voor een heerlijk rust gevoel. Maar hé, we kwamen ook voor wat uitdaging. Gelukkig krijg je die snel genoeg, aangezien de route vrij steil naar boven loopt. Kleine tip: lekker veel foto’s maken. Naast dat deze foto’s ontzettend goed voor je Instagram zijn, zorgt het er ook voor dat je even stil staan, op adem komt en simpelweg geniet.

Maar lieve mensen van Fem-Fem, jullie hadden het toch over een beloning? Komt ie:

Culinaire Jacobsweg

Bij ons zit een ware beloning verdacht vaak in de vorm van eten en ook deze keer is dat geen uitzondering. Dit jaar is de 10e editie van de culinaire Jacobsweg, oftewel een route door de mooiste stukjes Tirol naar vijf verschillende Alpenhutten waar dan als beloning een gerecht op je wacht gecreëerd in samenwerking met een sterrenchef. Kijk, nu hebben we natuurlijk jullie interesse.

Het concept is simpel en daardoor zo geniaal. De gehele zomer koken vijf bekroonde sterrenchefs uit Europa de lekkerste gerechten, met producten uit de regio. Deze gerechten zijn te bestellen in vijf berghutten, elk aan het einde van een prachtige (en lichtelijk uitdagende) bergwandeling. De gerechten kosten allemaal zo rond de €15,- en zijn zowel op sterrenniveau als dat ze een goede basis vormen voor de terugweg. Het is niet het idee dat je alle 5 de hutten op 1 dag doet, maar lekker elke dag een route en een hut.

Uitdaging, vakantie & culinair

In onze ogen de heilige drie eenheid als het aankomt op de perfecte trip voor elke vriendinnengroep. De uitdaging, maar ook rust, die het hiken in de bergen met zich meebrengt is goed voor elk (stads)meisje en al helemaal voor de band in een groep. Uiteraard hoeft de uitdaging maar net zover te gaan als jullie zelf willen en dus is dat fijne chalet of hotel met zwembad dat op je wacht bij terugkomst geen overbodige luxe maar een fijn idee dat je op de been houdt tijdens de beklimming. Zo ook die maaltijd om je vingers bij af te likken eenmaal boven. De gerechten zijn stuk voor stuk prachtig en smaken uiteraard dubbel zo lekker wanneer je hem eet na een inspanning en in de frisse berglucht.

De culinaire Jacobsweg is een geweldige uitvinding en zou door elke vriendinnengroep bewandeld moeten worden. Wordt best gezellig daar dan zo lijkt ons.

Grüß Gott