Zet die backpack nog maar even op je verlanglijstje: het is namelijk tijd om met je beste vriendin op roadtrip te gaan. Natuurlijk hoef je dan niet meteen de langste roadtrip ooit te maken, zoals dit stel deed. Of meteen de hele wereld rond te reizen, net als deze vriendinnen. Zoek gewoon je favoriete bestemmingen uit, pak je tas, stap in de auto en go. Waarom? Om deze redenen.

roadtrip beste vriendin FEM FEM

Langere roadtrips zijn de allerleukste

Neem een kaart van Europa bij de hand, kruis alle bestemmingen aan die jullie willen zien en maak dan een route. Kies dan wel voor een langere route. Van Amsterdam naar Antwerpen doe je namelijk binnen een ochtend. Ga in plaats daarvan voor het echte road trip gevoel en maak een route voor minstens een dag of drie. Bij het echte road trip gevoel hoort namelijk de spierpijn in je lijf omdat je constant in dezelfde houding zit in bijvoorbeeld een Volkswagen model TI, maar ook het ontdekken van stukken Europa die jullie anders nooit ontdekt zouden hebben. Dat geldt ook voor onverwachte stops langs de weg, vanwege het ontdekken van een restaurant of het fantastische uitzicht. Nu hebben jullie nog de kans om een langere vakantie op te nemen, hebben jullie nog studievakanties of kun jullie nog even weg van het werk zonder te denken aan de oppas voor de hond of baby. Jullie hebben nu de vrijheid nog, dus neem deze dan ook.

Vergeet van te voren niet dat het ook van belang is dat je een autoverzekering aansluit want stel jullie raken in de problemen met jullie auto (fingers crossed van niet uiteraard), dan wil je gedekt zijn. Ga van tevoren dus autoverzekering vergelijken om te kijken wat het beste bij jullie past.

Roadtrip Volkswagen

Je moet deze plekken bezoeken in je leven

Het is niet voor niets dat de namen die je aankruiste op de kaart de eerste namen van steden zijn die bij je opkomen om te bezoeken. Blijkbaar ben je nieuwsgierig naar deze plekken. Dan is het zonde om daar niets mee te doen, nu je daar de kans voor hebt. Doe bijvoorbeeld een tour door Scandinavië of reis langs de mooie kust van Italië. Of check een van deze mooie steden die je in je route kan inplannen.

Het is goedkoop

Reizen met de auto is relatief goedkoop. Natuurlijk zijn de kosten een stuk minder leuk om over na te denken, maar als je daadwerkelijk voor een langere periode op reis wil is het wel degelijk van belang. Let dus bij het bepalen van jullie vervoersmiddel op de hoeveelheid brandstof deze gebruikt. Zo kun je rijden zolang je wilt, zonder dat je voor verrassingen van dure vluchtprijzen en dergelijke komt te staan. Ook verschillen brandstofprijzen in Europese landen enorm veel van elkaar: let daar dus op voordat je vertrekt. Zo kunnen jullie de tankbeurten een beetje slim inplannen.

Nog meer redenen waarom dit juist met je bestie het allerleukst is:

  1. Alle voorpret die je van te voren hebt met het maken van playlists voor jullie reis. Hoe fouter alle nummers, hoe beter ook.
  2. Je hoeft je niet druk te maken dat jullie niks te eten zullen hebben – snacks in overvloed.
  3. Reizen met je bestie betekent sowieso ook dat je dubbel zo veel kleding bij je hebt.
  4. Samen rijden is ook teamwork en jullie kunnen alles mooi afwisselen. Eerst rijdt zij en ben jij haar gps en dan andersom.
  5. Je hebt geen Instagram husband nodig, je beste zorgt wel voor de tofste foto’s voor je.
  6. Napret bestaat ook toch? Denk aan alle binnenpretjes die jullie hieraan over zullen houden.
  7. Je leert elkaar nóg beter kennen.

Kortom, hebben jullie allebei nog geen plannen? Ga samen een roadtrip maken.