Met een filter over je foto heen geef jij je plaatje een persoonlijke touch. Maar vind jij je foto al mooi zoals het is? Dan is er nog altijd een mogelijkheid om met licht, contrast of accenten het beste uit je kiekje te halen. Tegenwoordig zijn er apps dus keuzes genoeg. Welke apps moet jij op je telefoon hebben? Je leest het hier.

Ja, op de App Store zijn er gemakkelijk honderden apps te vinden die claimen het beste uit je foto te halen. Er zijn zoveel apps dat het moeilijk wordt om de goede en de mindere van elkaar te onderscheiden. Dus, heb jij geen unlimited opslagruimte? Dan is het handig om te weten welke apps het waard zijn. Deze apps verdienen allemaal stuk voor stuk een plekje in jouw telefoon.

foto-apps

Lightroom cc

Net zoals alle programma’s van Adobe is ook Lightroom op een professionele manier ingericht. Dit kan sommige afschrikken, maar lees je goed? Dan zie je dat alles eigenlijk heel simpel in elkaar zit. Nadat jij een foto hebt geselecteerd krijg je onderaan 14 opties om uit te kiezen. Klik je op een van die opties? Dan krijg je nog meer keuzes. Laten we bijvoorbeeld kijken naar de optie ‘Licht’, laat je de temperatuur, kleurtint, levendigheid en verzadiging kiezen van je foto. Boven heb je de optie om je foto gelijk in ‘B&W’ te veranderen. Dit is zwart-wit. Ook kan je bij Licht kiezen voor ‘Mix’. Deze optie zit rechts, en hier wordt het echt leuk. Met deze optie kan je de kleuren van je foto eruit late springen. Heb je bijvoorbeeld een groene fles op je foto? Dan druk je op de kleur groen en voilà, de groene tinten in je foto komen perfect uit. Het geweldige van deze app is dat je de kwaliteit van je foto altijd hetzelfde blijft of zelfs beter wordt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Adobe Photoshop Lightroom (@lightroom) op

RetroCam

Zin in een retro filter? Dan is RetroCam your guy. Deze app bied je de mogelijkheid om te kiezen tussen retro themas, effecten, texturen (zodat je foto op een oude, geschaafde foto lijkt), filters en frames. Bij de thema’s vind jij 6 gratis thema’s (voor de rest moet je betalen) die allemaal een ander aspect in je foto naar boven brengen. De foto’s zien er uit alsof je ze net met een polaroid hebt genomen. Je kan ook kiezen uit verschillende frames die onder andere de datum en tijd weergeven op je foto zoals je die kent van foto’s van vroeger. Ja, voor een deel van de app moet je betalen. Maar het leuke van deze app is: je hebt nog steeds meer dan genoeg opties om uit te kiezen!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Retrocam – Photo Editor (@retrocamapp) op

VSCO

Download jij VSCO? Dan wordt je ook gelijk lid van de VSCO community. In de app kan jij namelijk je mooiste kunstwerken delen met andere gebruikers én zelf inspiratie opdoen. In de app, waarmee je foto’s en videos kan editen, heb je een aantal mooie filters om je plaatjes mee te editen. je kan kiezen tussen warme, koele, levendige en urban filters. Ook heb je de optie ‘Nature’ die logischerwijze perfect is voor de plaatjes die jij buiten hebt geschoten. Bij VSCO zitten er gratis filters maar voor sommige moet je betalen. De filterpakketten kosten niet meer dan een paar euro’s.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VSCO (@vsco) op

Bazaart

Heb je een leuke tekst in je foto’s nodig? Dan is Bazaart de perfecte app om te downloaden. Met deze app heb je keuze om een tekst in je foto’s te zetten, de kleur uit te kiezen en de tekst te verschuiven hoe je wilt. Je hebt beschikking tot verschillende, leuke fonts. Ook stickers, vormen, achtergronden en de optie om te tekenen zijn beschikbaar in de app. Met deze app maak je leuke edits die leuk zijn in je Stories van Instagram maar je maakt ook gemakkelijk een uitnodig voor een babyshower. Het leuke aan deze app is dat je alles persoonlijk kan maken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bazaart (@bazaart) op

Welk app ga jij als eerst uitproberen?