Als je gewicht wil verliezen, hoef je echt niet per se alle koolhydraten aan de kant te zetten. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die denken dat dit wel moet. Zó zonde, want voedingsmiddelen met veel koolhydraten zijn eigenlijk onmisbaar. Gelukkig zijn er genoeg koolhydraten die je eigenlijk wel zou moeten eten als je gewicht wilt verliezen. Benieuwd? Wij zetten ze op een rijtje.

De beste koolhydraten als je gewicht wilt verliezen

Stiekem kunnen we allemaal intens genieten van voeding met koolhydraten. Gelukkig kun je ze lekker blijven eten als je gewicht wilt verliezen. De volgende koolhydraten zijn zelfs de beste om te eten.

1. Quinoa

Kom maar door met die quinoa! Dit veelzijdige voedingsmiddel kun je prima blijven eten. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke frisse salade van met lekker veel groente.

2. Zoete aardappel

Eentje waar we zeker geen afscheid van willen nemen. De zoete aardappel is natuurlijk mega veelzijdig, waardoor ook deze nooit zal vervelen. Tip! Maak er zelf frietjes van in de oven. Blijven jouw frietjes altijd slap? Hiervoor hebben wij de beste tips. 

3. Havermout

Ons favoriete ontbijtje bestaat toch wel uit één van de vele soorten havermoutgerechten. Gewoon simpel in een pannetje of overnight oats. Zomaar verschillende opties die je binnen een handomdraai kunt maken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de drie lekkerste havermoutontbijtes volgens ons!

4. Wilde rijst

Een minder bekend voedingsmiddel, maar zeker eentje om te onthouden. Het is eigenlijk geen rijst, maar voor het gemak wordt het zo genoemd. Combineren met lekker veel groente en eventueel zalm of kip.

5. Zwarte bonen

Ook bonen zijn mega gezond en zeker niet weg te denken, wat ons betreft. Vooral in Mexicaanse gerechten kun je bonen natuurlijk niet weglaten. Ook wanneer je minder dierlijke producten eet, is het zeker aan te raden om lekker veel bonen te eten.

6. Volkoren brood

Brood hoeft absoluut geen dikmaker te zijn! Je hoeft dan ook helemaal geen afscheid te nemen van brood. Kies voortaan wel voor een volkoren variant. Deze bevatten lekker veel vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. En het is ook nog eens goed voor de stoelgang! Win-win!

7. Frambozen of blauwe bessen

Je kunt eigenlijk nooit genoeg fruit eten! Je wordt zeker niet dik van fruit. Het bevat inderdaad suiker, maar ook best veel vezels. Dat betekent dat fruit er ook voor zorgt dat je langer verzadigd bent. Daarnaast zitten frambozen en blauwe bessen ook nog eens boordevol vitaminen die jouw lichaam héél goed kan gebruiken.

8. Volkoren pasta

Yes, girl! Je leest het goed. Je hoeft geen afscheid te nemen van pasta. Kies voortaan voor de volkoren variant en ga voor veel groente én minder kaas. Dan kun je prima pasta blijven eten!

de beste koolhydraten als je gewicht wil verliezen
Bron: Pinterest

9. Linzen

Peulvruchten zijn ook zeker onmisbaar in een gezonde levensstijl. Maak eens een lekker linzensoepje, want dat is echt dubbel en dwars genieten.

10. Appels

We hadden het net al even over fruit. Oók appels kun je prima blijven eten ondanks het hoge suikergehalte. Na een lekker appeltje voor de dorst ben jij goed verzadigd, waardoor je niet zo snel naar die zak m&m’s zal grijpen.

Lees ook: 5 redenen waarom het komkommer dieet de grootste onzin is