De één doet het iedere avond, de ander eens per maand, maar één ding is zeker: we doen het allemaal. Als je een relatie hebt gebeurt het misschien wat vaker dan wanneer je single bent, maar wanneer is het nou het leukst? Nou, op déze leeftijd. We kunnen niet wachten.

Beste leeftijd avontuur in slaapkamer
Bron: After

Op déze leeftijd is er pas echt vuur in de slaapkamer

Laten we voorop stellen: het verschilt per persoon, maak je dus geen zorgen als dit voor jou niet geldt. Maar, er blijkt wel degelijk een leeftijdsgroep te zijn die het allerbeste presteert tussen de lakens. En nee, dat zijn niet de twintigers, of dertigers. Het blijkt dat mensen tussen de 40 en 50 jaar, de meest wilde avonturen beleven in de slaapkamer. Net even anders dan wij hadden verwacht. We gingen op onderzoek uit, want hoe komt het nou dat juist mensen met deze leeftijd zulke spannende avonturen beleven? 5x dit is waarom.

1. Emotionele en psychologische oorzaak

Emotionele en psychologische factoren spelen een grote rol. Mensen rond de veertig weten vaak beter wat hun behoeftes en verlangens zijn. Dat is niet gek, ze hebben namelijk ook veel meer ervaringen gehad – of nouja, de meeste dan. Hierdoor zijn ze zelfverzekerder en comfortabeler met hun lichaam. Dit kan leiden tot diepere, emotionelere verbindingen en meer intimiteit met de partner. Nou, dat schijnt dus ontzettend goed te werken en zorgt dus voor vuurwerk in de slaapkamer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door After Movie (@aftermovie)

2. Stabiliteit is key

Mensen in deze leeftijdscategorie hebben meer stabiliteit in hun leven, en dus ook in hun relaties. Een stabiele carrière, inkomen, en minder stress dan in je jongeren jaren. Het zorgt voor minder afleiding, en meer tijd en ruimte om te genieten van een wilde avond.

3. Fysiologische factoren

Ook spelen fysiologische factoren een rol. Het fysieke uithoudingsvermogen kan afnemen naarmate je ouder wordt. Maar, mensen tussen de 40 en 50 jaar oud begrijpen beter waar hun lichaam op aangaat en waar hun behoeftes liggen. Je weet dus beter hoe je je energie moet verdelen en ook wanneer je die energie in moet zetten. Ook dit kan weer leiden tot meer zelfvertrouwen tussen de lakens en een beter vermogen om te communiceren over behoeften en verlangens.

4. Hormonale veranderingen

We kennen het allemaal wel, hormonale schommelingen. Dat ze veel invloed hebben op je nachtelijke avonturen hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Je zou het bijna niet geloven, maar een afname in hormonen kan leiden tot een toename van verlangen. En dat kan dan weer zorgen voor een intenser gevoel.

5. Minder negatieve meningen

Last but not least. Iedereen heeft een mening en die verkondigen we maar al te graag. Ook is het in de huidige samenleving steeds gewoner geworden te communiceren over alles wat je meemaakt, dus ook over alles wat je in de late avonduurtjes meemaakt. Dit zorgt voor minder negatieve meningen, een realistischer beeld en meer ruimte om openlijk te praten over een spicy avontuur. Ook wordt het duidelijk dat iedereen het doet, en niet alleen jongeren. En dat is natuurlijk alleen maar positief.