Als kind wilde we nooit slapen, maar nu we dan eindelijk volwassen zijn willen we niets liever! Als we terugdenken aan onze kindertijd, was het leven helemaal zo slecht nog niet. Deze dingen missen we dan ook enorm aan onze kindertijd!

Je moeder ruimde je kamer op

We hebben als volwassen persoon nu eenmaal huishoudelijke taken en daar is opruimen en schoonmaken er één van. Waar vroeger je moeder dit nog voor je deed, mag je het nu lekker allemaal zelf doen. Nadat je al 8 uur hebt gewerkt, nog boodschappen moet doen en naar de sportschool moet. Pffff!

Geen stress om de boodschappen

Als je bij je ouders was stond de koelkast altijd vol met lekkers! En dan hebben we het nog niet eens over de koektrommel en de zakken chips die in de kast lagen. Als je tegenwoordig een craving hebt naar chocolade moet je eerst langs de supermarkt om een reep te scoren. En daar hebben we geen zin in als we ons net op de bank hebben genesteld.

Alles was gratis

Een kind hebben is enorm duur, maar een kind zijn is haast gratis! Je hoeft geen belastingen, zorgkosten en huur te betalen. En als je geluk had kreeg je je kleding er ook nog eens bij. Het geld wat je met je bijbaantje bij de supermarkt verdiende kon je dus ook allemaal aan leuke dingen uitgeven.

Het ‘kusje erop’ als je pijn had

Wanneer je tijdens het buiten spelen gevallen was, en enorm hard aan het huilen was, kwam je moeder snel aanrennen om een kusje op je schaafwond te geven. Daarna was de pijn altijd als sneeuw voor de zon verdwenen.

Enorm veel vrije tijd

Als volwassen persoon is je vrije tijd *erg* kostbaar! Je moet dan ook enorm veel moeite doen om je besties regelmatig te kunnen zien. Vroeger sprak je elke middag na school af om met iemand te gaan spelen, tot je om half 6 weer naar huis moest gaan om te eten. Fingers crossed dat je moeder geen spruitjes gemaakt zou hebben!

Geen stress

Geen tentamens, deadlines, zenuwslopende bijbaantjes en noem het maar op. Vroeger hoefde je je alleen druk te maken of je niet in de nacht in je broek zou plassen. En als dat wel het geval was, dan ruimde mama het toch op. Wat een lieverd is ze toch ook!

Een plakje kaas of worst

“Wil je misschien een worstje?” JA! Deze zin herkent natuurlijk iedereen nog. Van de mevrouw in de supermarkt kreeg je altijd een plakje kaas of worst – vegans kende we toen nog niet. Niet vergeten dankjewel te zeggen natuurlijk!

Lees ook: Breng je jeugd weer tot leven met deze series van vroeger