Dit is de dag waar alle ABBA en Mamma Mia fans op hebben gewacht: het tweede deel ‘Mamma Mia Here We Go Again‘ is vanaf vandaag te zien op Netflix. Open een lekkere fles wijn, pak je favo snacks en laat die meidenavond maar beginnen!

Mamma Mia de film

Mamma Mia kennen we natuurlijk allemaal. En voor wie de film niet kent, hallo wat doe je, is hier een korte samenvatting. Het verhaal gaat over Sophie die gaat trouwen met haar verloofde Sky. Haar vrijgezelle moeder Donna heeft een hotel op een Grieks eiland. Maar voordat Sophie daadwerkelijk gaat trouwen, wil ze eerst heel erg graag weten wie haar echte vader is. Uit het dagboek van haar moeder blijkt dat er drie potentiële mannen zijn die haar vader kunnen zijn. Donna nodigt ze alle drie uit.

Mamma Mia! Here We Go Again

Het is alweer 13 jaar geleden dat de allereerste Mamma Mia film in de bioscoop verscheen. Na precies 10 jaar wachten verscheen het eerste deel van het vervolg op de eerste film, volg je het nog? Meryl Streep zit wederom in het tweede deel en vertolkt opnieuw de rol van Donna. Een andere actrice is gecast voor de rol van de jonge Donna.

De film speelt zich af 5 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. Je treft Sophie weer aan op het Griekse eiland Kalokairi. Het hotel is gesloten omdat haar moeder een jaar geleden is overleden. Verschillende mensen worden hier uitgenodigd waaronder de drie mogelijke vaders. De oma van Sophie, de moeder van Donna en Ruby krijgen geen uitnodiging. Zij liet Donna in de steek op het moment dat ze zwanger werd. Door middel van flashbacks krijgen we de ontmoetingen te zien tussen Donna en haar potentiële vaders.

Helaas is er ook slecht nieuws, het eerste deel van Mamma Mia! is niet meer te zien op Netflix. Maar gelukkig kun je hem nog via Amazon Prime bekijken!

Lees ook: Ga los op deze 25 min work-out met hits van Mamma Mia