Na een hele dag op werk is het altijd heerlijk om even op de terug reis tot jezelf te komen en lekker naar een podcast te luisteren. Oortjes in en verstand even helemaal op nul. Eerder lieten we jullie weten wat de leukste podcasts over liefde en relatie waren en vandaag gaan we een hele andere kant op. Maar vandaag gaan we het hebben over de beste true crime podcasts op Spotify. Excitedddddd. 

De beste true crime podcasts op Spotify

Je houdt ervan of je houdt er niet van, true crime podcasts. Sommige vinden het super naar om te luisteren en andere vinden het mega interessant. Ik hou ervan, en daarom hebben we de beste true crime podcasts op Spotify verzameld voor jullie.

Moordcast

In moordcast nemen Dionne Slagter (Onnedi) en haar broer Hendrick je mee in verschillende bizarre moordzaken. Ze bespreken moordzaken van over de hele wereld. Haar broer Hendrick is de side kick in de podcast en Dionne neemt echt het voortouw. Er zitten echt mega heftige verhalen bij dus je moet wel een beetje tegen crimes en moordzaken kunnen.

Laura H.

Deze podcast is weer even wat anders. Dit is een van de bekendste van de Nederlandse true crime en misdaad podcasts op Spotify. In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van de Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, “And she comes from Sweet Lake City”. Ze is ontsnapt en wilt naar huis, er zijn tranen van geluk dat ze eindelijk terug is. Deze podcast vertelt het bizarre waargebeurde verhaal van de vrouw die wist te ontsnappen aan de IS. Laura vertelt in deze podcast zelf over haar eigen ervaringen.

Serial

Serial wordt door veel liefhebbers van true crime beschouwd als de podcast der podcasts. In de serie gaat ze diep in op één moordzaak. Let wel op, de podcast is helemaal in het Engels. Wel goed dus om je Engels even bij te spijkeren.

bron: Spotify
bron: Spotify

De Kofferbakmoord

De podcast is al ruim 400.000 keer gedownload. In 2017 werd de 31-jarige Ralf Meinema dood gevonden in de kofferbak van zijn eigen Mercedes. Zijn auto werd half bungelend gevonden in het Stieltjeskanaal. De onopgeloste moord houdt Zuidoost-Drenthe nog steeds bezig want wie heeft dit gedaan? Zijn ouders, familie en vrienden willen antwoord op die ene vraag: waarom moest Ralf, die vriendelijke jongen, dood? Een aangrijpende podcast dus en een zaak waar nog steeds geen duidelijke dader naar boven is gekomen.

De moord op Patrick

Op Tweede Kerstdag 2002 werd de 36-jarige tennisleraar Patrick ‘s ochtends vermoord aangetroffen in zijn appartement. Twintig rechercheurs werden op de zaak gezet maar 15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt.

De Willem Podcast

Jaja deze kon niet missen. Willem Holleeder wie kent m niet? Harry Lensink en Marian Husken volgen al jaren zijn dossier. Holleeder staat terecht liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Marian volgt het proces vanuit de rechtbank en Harry spreekt eens per week met haar over de laatste ontwikkelingen.

Dit waren ze dan, de beste true crime podcasts op Spotify.

Lees ook: Deze drie podcasts geven je een kijkje in het mannelijke brein