Niets schreeuwt weekend zoals een cocktail dat doet. Zaterdagavond met je vriendinnen aan een heerlijk mixje in een gezellige bar. Je zou het niet zeggen maar het kan nog veel beter. Wij hebben namelijk de uniekste en meest fantastische cocktailbars van Nederland op een rijtje gezet. De cocktails zijn uniek, ter plekke speciaal voor jou verzonnen, de sfeer is als geen ander of de cocktailshakers zijn extreem leuk. Deze cocktailbars upgraden je weekend de hoogte in.

DR-rotterdam-FEMFEM

Rotterdam: Dr.

Cocktailbar Dr. is de verborgen parel van Rotterdam. De locatie is geheim, je kunt er alleen maar met een afspraak terecht en als je voor de deur zou staan, kun je de bar alleen herkennen aan het apothekerslogo. Binnen krijg je op basis van de diagnose van jouw kwaal, een cocktail van de apothekers achter de bar. De setting is bijzonder en de service ongekend.

Amsterdam: Door 74

Door 74 is de eerste speakeasy bar van Nederland. De locatie kom je alleen te weten als je een reservering maakt. De bar is vooral bekend om zijn prachtige interieur dat een en al luxe uitstraalt. Maar nog bekender zijn de geweldige cocktails die allemaal door mastermind Timo Janse zijn gecreëerd.

Nijmegen: Café Demain

De bartenders van Café Demain hebben al verschillende prijzen gewonnen met hun creaties achter de bar. Zo ook met de ‘A 1001 Starry Nights’ op de foto hieronder. De cocktail zou je door zijn smaak, kleuren en geur terug voeren naar die ene verre reis. De huiselijke setting van het de cocktailbar zorgt dat je je er direct thuis voelt. Er is vaak live jazz muziek of een dj die lekkere dansmuziek draait.

Utrecht: Behind Bars

Behind Bars heeft een lekkere relaxte uitstraling. Geen gekkigheid maar gewoon hele goede cocktails. En Japanse whisky. De cocktailshakers achter de bar maken graag een cocktail voor je op maat, dus schroom niet om te zeggen wat je lekker vindt.

Groningen: Mr. Mofongo

Deze bar in Groningen is niet alleen een cocktailbar, ze distilleren hier ook hun eigen gin, whisky en jenever. De eigenaars van de bar hebben een echte passie voor goede drankjes. Als je de bar binnenloopt kun je ook niet om de automatische robotarm heen. Hij tapt namelijk zelf de drank van de metershoge muur achter de bar.


Meer cocktailbars:

FEM FEM Favourite: cocktails drinken bij de A bar

Het is terrasseizoen! Dit zijn onze favoriete nieuwe terrassen in Amsterdam