We leven in een digitale tijdperk waarin we constant bezig zijn met alles vast te leggen op onze telefoons. En niet alleen dat, we willen ook constant op de hoogte zijn van wat andere mensen aan het doen zijn. Noem het een verslaving of een gewenning; echt goed is het natuurlijk niet en dus merken we dat het hebben van een ‘digital detox’ een trend aan het worden is. Afijn, ben jij toe aan vakantie en een echte digitale detox? We hebben een aantal van de fijnste bestemming die zó fijn zijn, dat je je telefoon met gemak vergeet.

Voordelen van een digital detox

Je bent op vakantie maar eigenlijk ben je nog steeds bezig met het thuisfront via WhatsApp, Instagram en Facebook. Echt uitrusten gebeurt dus niet. De voordelen van een digital detox is dat je juist kan ontspannen, dat je meer aandacht hebt voor je omgeving en je bewust kan genieten.

De fijnste bestemmingen voor een digital detox?

In Nederland is het eigenlijk geen ontkomen aan, overal om ons heen hebben we elektronische straling, en dus Wi-Fi. CN Traveller heeft een aantal bestemmingen gevonden waar dit niet zo is en die gewoon zo mooi zijn dat je bijna niet meer weet wat het betekent om te scrollen. Bijna dan hè.

1. Tierra Patagonia, Chili

Dit is een prachtige plek om het landschap van Patagonia te ontdekken. Van wit besneeuwde bergtoppen tot glinsterende blauwe meren. Het Sarmiento meer met zwarte zandstand is op loopafstand en met een beetje geluk spot je ñandues, struisvogels en grazende guanaco’s.

2. Albergo Il Monastero, Italië

Dit hotel bevindt zich in een fort op het eiland Ischia met een panoramisch uitzicht van het eiland. Het is een ideale bestemming voor mensen zie zoekende zijn naar een plek waar je heerlijk kunt wandelen, eten en genieten van een prachtig landschap.

3. Mumbo Island, Malawi

Dit is een fantastische bestemming voor water en zonaanbidders. Het is een rotsachtige eiland wat makkelijke te bereiken is met een één durende boottransfer vanuit Cape MacLear.


View this post on Instagram

I am often so busy with all the other accounts and websites I manage I don’t get that much time to post here! If you ever have a burning desire to know what I am up to (probably just my mum ?) you can find more on @wearetravelgirls and @travelgirlsgetaways. I am also excited to announce a few new developments soon, a new travel business with my love @ryan.roaming and also putting my full Business & Blogging course online… Its currently over 300 pages of presentation material, 15+ eBooks and tonnes of other resources so will take me a while to film it all! I am thinking the winter months in England will be the perfect time to do that so stay tuned!! You can also subscribe on the link in my bio to be first to hear when I launch!⠀ ✧ ✧ ✧ ✧ ✧⠀ Who is based in London? Would love to meet more girls from our community when I get back there!⠀ ✧ ✧ ✧ ✧ ✧⠀ #wearetravelgirls #travelgirlsgetaways #malawi #lakemalawi #mumboisland #rusticluxury #privateisland #africa #visitafrica #visitmalawi #exploretocreate #businesschicks #womenintravel #travelblogger

A post shared by Becky van Dijk (@beckyvandijk) on

4. Hoanib Skeleton Coast Camp, Namibië

Een juweel van een kamp bij de twee zijrivieren van de rivier de Hoanib in het noordelijke deel van Namibië. Wat ze hier belangrijk vinden is beleving; beleving van de geïsoleerde wildernis, het ruige langschap, het leven in een de woestijn en een onverwachte oases.

Dé app die er voor zorgt dat je écht offline gaat

Geen plannen om op reist te gaan maar wél toe aan een digital detox? Het klinkt tegenstrijdig maar er is een app die je daarbij kan helpen genaamd ‘Forest’. Met deze app kan je iets instellen waardoor je je telefoon niet kan gebruiken. Of ja, het kan wel, maar je wilt het niet gebruiken. Op jouw beeldscherm zie je namelijk een boom groeien wat alleen jij in leven kan houden door je aan je afspraak te houden – je telefoon níet gebruiken dus. Afijn, klinkt gek, maar zeker handig.