Oké, niet alles wat je tegenkomt is nep maar we hebben wel weer iets gevonden waarbij het overduidelijk is hoe makkelijk het is om van alles te faken op social media. Er is namelijk een 19-jarige jongen uit Engeland die zijn foto’s zó goed heeft bewerkt, dat het leek alsof hij bij Coachella was geweest.

Instagram nep FEM FEM

Fake a life

De afgelopen paar weken heeft jouw tijdlijn waarschijnlijk volgestaan met foto’s van Coachella, maar de 19-jarige Bryon Denton wilde niks liever dan bewijzen dat niet alles wat je ziet op Instagram echt is. Zo heeft hij twee foto’s geplaatst alsof hij ook aanwezig was:


View this post on Instagram

day 1 bitches!!?✨ #coachella

A post shared by byron denton (@tbhbyron) on

Bewerkte foto’s

Als je naar de bovenstaande foto kijkt dan lijkt het er op dat Bryon aanwezig was bij Coachella, toch? Maar niks is minder waar. Via een filmpje op YouTube laat hij zien hoe hij niet alleen zijn foto’s heeft bewerkt, maar ook hoe hij stories op Instagram heeft geplaatst waardoor het leek alsof hij daadwerkelijk bij optredens was.

Zo komen we geregeld dingen tegen niet nep zijn op Instagram, maar qua originaliteit is het ook niet bepaald altijd een inspiratieplatform. Veel mensen posten namelijk vrijwel exact hetzelfde content. Kortom, weet gewoon dat niet alles wat je ziet écht is en ga je Instagram opschonen door bepaalde accounts ook te ontvolgen.