Bird Box: voor als je nog niet op de hoogte was van deze nieuwe Netflix-film, dan doen wij dat even voor je. De film staat nog niet zo lang online, maar is nu al een veel bekeken film. Tot nu toe is deze Netflix-original een regelrechte hit.

bird-box

Verhaallijn

Malorie Hayes (gespeeld door Oscar winnares Sandra Bullock) is met ‘haar’ twee kinderen achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen blijkbaar de drang heeft om zelfmoord te plegen zodra ze hun ogen openen. Een bizar en angstaanjagend gegeven.

Om te voorkomen dat hun een zelfde lot ondergaat leven ze in een huis met alle rolluiken naar beneden. Toch besluit Malorie met haar kinderen naar buiten te gaan en te ontsnappen uit deze angstaanjagende wereld. Hiervoor moet ze met de kinderen via een verraderlijke rivier vluchten naar de enige plek die waarschijnlijk nog veiligheid kan bieden. En om te kunnen overleven zullen ze deze levensgevaarlijke tocht volledig geblinddoekt moeten afleggen.

Tot nu toe zorgt de film bij sommigen vooral voor slapeloze nachten. “Ik heb Bird Box vanavond gezien en ik moet eerlijk toegeven dat de film mij de stuipen op het lijf joeg” en “Ik weet dat het maar een film is, maar ik durf nu niet meer in huis rond te lopen met mijn ogen open” zijn enkele reacties die we vinden op Twitter.

Benieuwd naar deze film? Je kunt hem dus nu op Netflix kijken!


Lees ook: het afgelopen Netflix-jaar in lijstjes – wat was populair?