vriendin

Science says: sporten doe je echt beter met een vriendin

Body & Mind20 jun 2023, 10:28 doorRedactie
Heb jij al járen een sportabonnement maar doe je er eigenlijk vrij weinig mee? Wat je moet doen is zorgen dat je samen met een vriendin (of meerdere) gaat sporten. Het is namelijk bewezen dat het écht beter voor je is om samen met een vriendin te sporten en dan heb je ook geen last van weggegooid geld.
Je hebt altijd wel een smoesje om niet te gaan sporten; het regent buiten, je hebt een drukke dag op kantoor gehad, je bent allergisch voor sporten , je bent ongesteld... Kortom, je kan net zo goed je sportabonnement stopzeggen óf bel een vriendin op want het is bewezen dat een vrienden de sleutel is om fit door het leven te gaan.

Sport motivatie

Soms heb je gewoon totaal geen motivatie om te gaan sporten en blijf je liever thuis op de bank met seizoen 4 van La Casa de Papel . Wat jij nodig hebt is een sportbuddy en uit onderzoek van Virgin Active schijnt de allerbeste sportbuddy een vriendin te zijn. Tijdens het onderzoek hebben ze gekeken naar de workout-gewoontes van 1000 vrouwen waarvan 500 alleen ging sporten, en de andere helft altijd met een vriendin ging sporten.
Uit het onderzoek bleek dat de dames die met vriendinnen gingen sporten veel meer calorieën verbranden, ze veel langer trainen en ook nog eens vaker in de sportschool te vinden zijn. 64% van de vrouwen die met vriendinnen sporten gaven aan dat ze juist dan nóg harder hun best doen en 31% heeft zelfs laten weten dat hun vriendinnen de motivatie waren om fit te worden en blijven.
Afijn, je weet dus wat je nu te doen staat. Bel je beste vriendin op, plan vaste dagen om te sporten en voilá, je sportabonnement is geen weggegooid geld meer.