baby fem fem

De belangrijkste vragen tijdens het verzinnen van een babynaam

Body & Mind26 mrt 2019, 12:04 doorRedactie
Het vinden van een babynaam kan een eeuwigheid duren. Smaken verschil nou eenmaal, trends ook. Het is iets voor het leven dus wil je er 100% achter staan. Wellicht roep je al van jongs af aan "zo ga ik mijn kind later noemen" maar zodra het zo ver is vind je het helemaal niks. Het is best wel een verantwoording die je te wachten staat. Zo vul je namelijk een klein deel van zijn of haar identiteit in. Maar om het íets makkelijker te maken zijn er een aantal vragen die je jezelf van tevoren moet stellen.

baby FEM FEM

Wat is jouw smaak?

Ben je oké met een naam wat vaker voorkomt of wil je juist gaan voor iets want uniek is? Sommige ouders kunnen best wel stressen om het feit dat ze per se hun kind een naam willen geven wat uniek en eigen is. Dat ze niet willen dat hun kind met meerdere Tommy's in de klas zit bijvoorbeeld. Maar een populaire naam is heus niet iets slechts . Zie het gewoon zo: er zijn genoeg succesvolle mensen die ook gewoon namen hebben die vaker voorkomen.
Wil je toch voor origineel, maak het dan vooral niet té moeilijk voor jezelf. Maak een lijst met pros and cons van de namen - is het moeilijk om te spellen of om uit te spreken? Rijmt het op iets waarvan je weet dat kinderen hem of haar ermee kunnen pesten. Dit zijn allemaal dingen waar jullie eventueel rekening mee zou kunnen houden. Want eerlijk, jouw kind wordt misschien niet zo heel gelukkig van een Destiny-Dior .

Is het leuk om uit te spreken?

Misschien een voor de hand liggende vraag maar is het een naam die je fijn vind om hardop te zeggen? Het is natuurlijk iets wat je straks vaker gaat roepen (of schreeuwen), dus moet het natuurlijk wel een naam zijn die niet verveelt. Ook niet na het honderden keren hardop te hebben gezegd.

Is het ook leuk als ze ouder zijn?

Hou er rekening mee dat je niet alleen een baby een naam aan het geven bent maar ook een volwassen mens. Logisch wel dat als je kind nog klein is dat je waarschijnlijk werkt met een schattige roepnaam (vaak met een -tje). Maar als je 50+ bent is het wellicht niet zo heel leuk meer om nog een Keesje of een Chukwukadibie .
Wist je overigens dat er een onderzoek is waaruit blijkt dat baby's geboren in januari meer kans hebben om rijk te worden?