zondag ontspannen femfem 1

Deze dingen zorgen ervoor dat jij op zondagavond echt ontspant

Body & Mind02 feb 2018, 11:01 doorRedactie
We verlangen de hele week naar het weekend. Twee dagen om echt even lekker te ontspannen. Toch zijn vele van ons vaak op zondagavond alweer enkel en alleen maar bezig met de nieuwe week. Natuurlijk kun je op zondag best al iets doen voor de week die eraan komt, zoals dit . Zorg er echter voor dat je in de avond nog even lekker ontspant: je lichaam en je geest heeft die twee dagen ontspanning verdient. Daarom vonden wij het tijd om met jullie te delen hoe je nu het beste uit je zondagavond kan halen. Want zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Neem een lange douche of ga in bad

Door de week nemen we vaak niet uitgebreid de tijd voor onze uiterlijke verzorging. In een half uurtje douchen, make-upje erop en een outfit aantrekken is een normale zaak. Dus wat is er nu lekker dan op zondag juist hier de tijd voor nemen? Neem je favoriete olie of badschuim mee, zet je favoriete playlist op en ontspan.

Een uur zonder tv, internet of telefoon

Als je eenmaal lekker fris en fruitig uit de douche bent gekomen en je dagelijkse verzorgingsroutine hebt gedaan, gun jezelf dan de tijd om nog even na te genieten. Trek een chill outfitje aan, neem een kop thee en trakteer jezelf op iets lekkers. Ga dan ook niet met je hoofd weer meteen in je laptop of telefoon. Neem juist een lekker masker, lees in een boek of ga lekker een rondje wandelen. Geef op die manier je brein wat rust.

Schrijf in een dagboek

Dit klinkt misschien ouderwets of als iets wat je alleen deed in je jongere jaren. Niets werkt echter zo voor het leegmaken van je hoofd als dit. In plaats van uren wakker liggen door de gedachtes over de week die voor je ligt, is het goed om voor het slapen gaan je gedachten op te schrijven. Wanneer je het ergens hebt opgeschreven, hoef je jezelf er niets steeds in je hoofd aan te herinneren dat je een bepaalde taak nog moet doen. Zo wordt het makkelijker om echt los te laten wanneer je wilt gaan slapen.
zondag ontspannen femfem 1