Als jij lekker aan het daten bent en je doet dit het liefst door het gebruiken van één van de vele datingapps, hebben we slecht nieuws voor je. Juist in de online datingwereld zijn er een hoop trends gaande die het vinden van de ware liefde een stukje moeilijker maken. Eerder moesten we dealen met ghosting en curving, maar hier blijft het niet bij. De nieuwste trend ‘breadcrumbing’ maakt zijn intrede en daar zijn we helemaal niet zo blij mee.

Breadcrumbing
Bron: Gossip Girl

Wat is ‘breadcrumbing’?

Tegenwoordig zijn we nergens zonder al die datingapps. Met de vele gebruikers is de kans op de liefde net een stukje groter en voornamelijk voor de verlegen vrouwen onder ons is het een uitkomst. Je hoeft namelijk niet meer zomaar op iemand af te stappen om iemand aan de haak te slaan. Een goede openingszin in een chat is genoeg.

Helaas brengt het online daten ook veel nadelen met zich mee. Zo zijn er ook genoeg mensen die met minder serieuze intenties swipen op deze platformen. We maken kennis met de zogenoemde ‘breadcrumbers‘. De term breadcrumbing betekent letterlijk ‘kruimelen’ en dat is precies wat er gebeurd. Deze mensen laten zo nu en dan kleine kruimels van interesse vallen, maar daar blijft het ook bij. Ze willen het liever houden bij wat flirterige berichtjes en sporadisch contact via sociale media. Je wordt eigenlijk gewoon aan het lijntje gehouden en er zit geen toekomst in.

Hoe voorkom je dat je te maken hebt met een breadcrumber?

Helemaal voorkomen kan niet, maar je kunt wel voorkomen dat je te lang in contact blijft met een breadcrumber. Zodra je merkt dat je te maken hebt met iemand die dit gedrag vertoont, is het belangrijk dat je meteen zegt waar het opstaat. Je moet dan je verwachtingen uitspreken en zeggen dat je wil dat het van twee kanten komt. Heb je er te veel twijfels over? Kap het dan gewoon af.

Lees ook: Hardballing: dit is alles wat we over deze nieuwe datingtrend weten