Gin blijft favoriet van velen maar toch is het is niet voor iedereen weggelegd, want sommigen vinden de smaak van gin net iets te heftig. Maar als je je hart eenmaal verknocht hebt aan dit heerlijke drankje dan wil je bij iedere feestelijke gelegenheid niets anders meer drinken. Je grijpt elk moment dan ook aan om weer even te mogen zippen aan een glaasje gin. Heb jij een echte gin liefhebber in jouw vriendenkring of omgeving of ben je zelf de grootste gin lover? Dan is dit hét perfecte cadeau om ze (of jezelf) mee te verblijden.

Homemade Gin Kit

The Homemade Gin Kit bevat alles wat je nodig hebt om thuis de perfecte gin voor je vrienden of familie te maken. Dankzij dit pakket tover jij een fles wodka om in een verfrissende en unieke smaak. Je creëert, geheel naar eigen smaak, jouw eigen gin in een fles. De doos bevat de volgende benodigdheden:

  • 2x glazen fles van 375 ml
  • Roestvrijstalen zeef
  • Roestvrijstalen trechter
  • Jeneverbessen
  • Botanisch mengsel van kruiden

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pigeonhole (@pigeonholeaustralia) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door River North Workshop Co. (@rivernorthworkshop) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pigeonhole (@pigeonholeaustralia) op

Hoe werkt het?

De doos bevat een duidelijke uitleg over je precies te werk moet gaan. Je leest precies waar je welke tool voor moet gebruiken en zo creëer jij stapsgewijs de ultieme gin. Hoe fijn is het dat je niet altijd die (helaas toch wel prijzige) gins in een bar hoeft te kopen, maar dat je ze nu ook heerlijk thuis kan maken. En het mooie is, het is nog simpel ook. Het gaat namelijk als volgt:

Stap 1: Koop een gewone fles wodka, want dit verzorgt de basis van jouw gin.

Stap 2: Voeg de bijgegeven ingrediënten uit de Gin Kit toe door gebruik te maken van de trechter. Zo voorkom je dat er kruiden verloren gaan en dat ze niet naast de fles terecht komen.

Stap 3: Laat dit 36 uur staan zodat de botanische kruiden en de jeneverbessen goed kunnen intrekken.

Stap 4: Zeef de gin in de andere fles zodat het een pure, vloeibare substantie is, zonder achtergebleven besjes of kruiden.

Stap 5: Drink en geniet (met mate)!